In luna septembrie am avut un proces de tagada a paternitatii, in urma caruia s-a stabilit ca sotul meu nu este tatal copilului rezultat in timpul casatoriei, urmand sa-i achit taxele de judecata si contravaloarea testului ADN. La inceputul lui noiembrie vom avea prima infatisare la procesul de divort. Cererea am inaintat-o eu, trecand culpa comuna (sotul meu a lipsit timp indelungat de acasa din motive profesionale, veniturile lui erau mult mai mici decat ale mele). Sotul meu insa nu accepta culpa comuna. In cazul in care se va hotara ca este culpa exclusiva, trebuie sa-i platesc ceva prejudicii morale? Mentionez ca singurul bun achizitionat in timpul casatoriei este un autoturism pe care oricum i l-am cedat lui. casatoria a durat 4 ani.
Conditiile prestatiei compensatorii Art. 390
(1) In cazul in care divortul se pronunta din culpa exclusiva a sotului parat, sotul reclamant poate beneficia de o prestatie care sa compenseze, atat cat este posibil, un dezechilibru semnificativ pe care divortul l-ar determina in conditiile de viata ale celui care o solicita. (2) Prestatia compensatorie se poate acorda numai in cazul in care casatoria a durat cel putin 20 de ani.
(3) Sotul care solicita prestatia compensatorie nu poate cere de la fostul sau sot si pensie de intretinere, in conditiile art. 389.
Nu puteti fi obligata la plata unei prestatii compensatorii, pentru ca durata casatoriei este sub 20 de ani.