avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plecarea cu copilul in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plecarea cu copilul in strainatate

Am un copil minor care se afla in grija mea. Eu si tatal locuim separat. In cazul in care doresc sa plec impreuna cu copilul in excursii in afara tarii, am nevoie de o declaratie notariala a tatalui, cu perioada deplasarii si destinatia. Exista posibilitatea sa inlocuiesc aceasta declaratie cu una "generala"? De exemplu in cursul unui an sa pot pleca unde vreau si de cate ori vreau impreuna cu copilul si sa folosesc o singura declaratie care sa imi permita acest lucru?
Cel mai recent răspuns: poiuoiu , utilizator 10:52, 3 Iunie 2014
da, stiu persoane care dau o astfel de declaratie (tatal pentru mama si mama pentru tata) in fiecare an cu valabilitate pentru tot anul (specificat "in perioada 20 ian 2014 - 31 decembrie 2014") insa doar pentru tarile UE.
Insa cred ca puteti specifica si alte tari daca aveti intentia sa le vizitati.
Multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din tara cu copil ramibebe ramibebe am o nelamurire.trebuie sa plec din tara cu copilul.am procurile de la tatal lui,dar eu nu sunt mama naturala.el la divort a primit incredintarea minorului ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu copil de 1 an si jumatate florybalan florybalan buna seara, eu impreuna cu fetita de 1 an si 7 luni urmeaza sa plecam in spania pentru 1 luna , tatal nu merge cu noi imi puteti spune ce acte am nevoie ... (vezi toată discuția)
Acord parinti divortati ptr. iesire minor din tara iura1729 iura1729 Buna dimineata! In speranta ca am ales bine categoria in care se incadreaza problema mea voi incerca sa o explic cat mai succint : Sunt mama unui baiat de 13 ... (vezi toată discuția)