avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... iesire din tara cu copil de 1 an si jumatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

iesire din tara cu copil de 1 an si jumatate

buna seara, eu impreuna cu fetita de 1 an si 7 luni urmeaza sa plecam in spania pentru 1 luna , tatal nu merge cu noi imi puteti spune ce acte am nevoie pentru a nu avea probleme ? va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:18, 4 Septembrie 2010
Iti trebuie un pasaport pentru copil si cam atat, iar pasaportul se face cu acordul ambilor parinti - deci trebuie sa mergeti impreuna toti trei la serviciul de pasapoarte.
Aveti nevoie de o declaratie autentificata a tatalui prin care acesta isi da acordul pentru parasirea tarii, destinatia si perioada deplasarii precum si de pasaport pentru minor.
Tocmai am iesit din tara saptamana trecuta si la vama maghiara nu a intrebat nimeni al cui e copilul si ce hram poarta, dupa aia oricum nu mai ai nici o vama, e ca si cum ai trece din judet in judet la noi.
va multumesc din suflet pentru raspunsuri
actul notarial semnat de tata trebuie tradus in limba tarii de destinatie?

Alte discuții în legătură

Am nevoie de pasaport pentru fetita mea de 4 ani Oana Bogdan Oana Bogdan Situatia mea este: am o fetita de 4 ani impreuna cu prietenul meu. Actualmente locuim in Italia unde suntem rezidenti. Prietenul meu este ditr-o tara nemembra ... (vezi toată discuția)
Tata absent si iresponsabil vs deptul copilului de a avea acte romanesti ana s ana s buna. va scriu din Spania. am o tiruatie complicata si nu stiu ce sa fac fiica mea in varsta de 8 luni s-a nascut aici in Spania, a fost inregistrata la ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de imputernicirea tatalui ? diana claudia diana claudia as dori sa stiu daca am nevoie de imputernicirea tatalui ca sa plec in romania din italia.avem o fetita de un an care are si certificat si pasaport iar eu in ... (vezi toată discuția)