Azi am fost la itm sa intreb cum pot inceta contractul de munca al unui salariat decedat in alta tara ,care se afla la munca , dar care nu a murit din cauza unui accident de munca si pur si simplu din cauze medicale .Acolo un inspector ma luat lazor , spunindu-mi ca trebuia sa ii anunt pe ei chiar daca nu am intrat in posesia certificatului de deces.Pt ca salariatul a murit in alta tara , normal ca dureaza pana ce familia va traduce toate actele , iar astia zic ca trebuie sa faca ei ancheta . E normal asa ?
Ce treaba au ei daca nu e accident de munca ? Putea sa moara in tara la el acasa , nu eraa acelasi lucru ?Daca omul a murit din cauze medicale , eu trebuie sa anunt itm ?
Buna ziua ! Subiectul pe scurt este : in data de 08 ian 2012 , ne-a decedat un salariat , aflat la munca in Lituania . Nu a fost accident de munca , pur si simplu de la o raceala netratata si pe fondul altor probleme de sanatate . Pana in momentul de fata , nu am intrat in posesia certificatului de deces , deoarece , dureaza traducerea actelor , avand in cedere faptul ca decesul s-a produs intr-o tara straina . Cum pot eu sa incetez in REVISAL acest contract de munca fara sa am un certificat de deces ?
Pot sa fac incetarea la data la care voi avea certificatul , sau pot sa incetez si fara acest certificat de deces ?
multumesc pentru raspuns , dar as vrea sa stiu daca fostul patron mai poate plati doar pentru mine contributiile la somaj, pt ca, mi s-a spus ca firma are blocate conturile si nu mai are dreptul sa faca nici o operatiune . Ar putea lichidatoarea sa faca plati in numele firmei ?
Firma la care am lucrat a intrat in insolventa de 2luni . Imi trebuie adeverinta pentru somaj ca sa imi completez cele 12 luni .mentionez ca in prezent lucrez la o alta firma , iar aceasta restructureaza postul meu si ma va da in somaj.Poate lichidatoarea firmei sa-mi elibereze adeverinta si sa-mi platesca contributiile la somaj, retroactiv , pt ca am inteles de la fostul patron ca nu s-au platit contributiile., iar el nu mai poate sa faca nici o operatiune pe firma.Cum as putea face rost de aceasta adeverinta altfel?