avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Activitate lupuvioleta

Activitate lupuvioleta

Discuție DECES SALARIAT
Azi am fost la itm sa intreb cum pot inceta contractul de munca al unui salariat decedat in alta tara ,care se afla la munca , dar care nu a murit din cauza unui accident de munca si pur si simplu din cauze medicale .Acolo un inspector ma luat lazor , spunindu-mi ca trebuia sa ii anunt pe ei chiar daca nu am intrat in posesia certificatului de deces.Pt ca salariatul a murit in alta tara , normal ca dureaza pana ce familia va traduce toate actele , iar astia zic ca trebuie sa faca ei ancheta . E normal asa ?
Ce treaba au ei daca nu e accident de munca ? Putea sa moara in tara la el acasa , nu eraa acelasi lucru ?Daca omul a murit din cauze medicale , eu trebuie sa anunt itm ?
Discuție DECES SALARIAT
Buna ziua ! Subiectul pe scurt este : in data de 08 ian 2012 , ne-a decedat un salariat , aflat la munca in Lituania . Nu a fost accident de munca , pur si simplu de la o raceala netratata si pe fondul altor probleme de sanatate . Pana in momentul de fata , nu am intrat in posesia certificatului de deces , deoarece , dureaza traducerea actelor , avand in cedere faptul ca decesul s-a produs intr-o tara straina . Cum pot eu sa incetez in REVISAL acest contract de munca fara sa am un certificat de deces ?
Pot sa fac incetarea la data la care voi avea certificatul , sau pot sa incetez si fara acest certificat de deces ?
multumesc pentru raspuns , dar as vrea sa stiu daca fostul patron mai poate plati doar pentru mine contributiile la somaj, pt ca, mi s-a spus ca firma are blocate conturile si nu mai are dreptul sa faca nici o operatiune . Ar putea lichidatoarea sa faca plati in numele firmei ?
Firma la care am lucrat a intrat in insolventa de 2luni . Imi trebuie adeverinta pentru somaj ca sa imi completez cele 12 luni .mentionez ca in prezent lucrez la o alta firma , iar aceasta restructureaza postul meu si ma va da in somaj.Poate lichidatoarea firmei sa-mi elibereze adeverinta si sa-mi platesca contributiile la somaj, retroactiv , pt ca am inteles de la fostul patron ca nu s-au platit contributiile., iar el nu mai poate sa faca nici o operatiune pe firma.Cum as putea face rost de aceasta adeverinta altfel?