avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DECES SALARIAT
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DECES SALARIAT

Azi am fost la itm sa intreb cum pot inceta contractul de munca al unui salariat decedat in alta tara ,care se afla la munca , dar care nu a murit din cauza unui accident de munca si pur si simplu din cauze medicale .Acolo un inspector ma luat lazor , spunindu-mi ca trebuia sa ii anunt pe ei chiar daca nu am intrat in posesia certificatului de deces.Pt ca salariatul a murit in alta tara , normal ca dureaza pana ce familia va traduce toate actele , iar astia zic ca trebuie sa faca ei ancheta . E normal asa ?
Ce treaba au ei daca nu e accident de munca ? Putea sa moara in tara la el acasa , nu eraa acelasi lucru ?Daca omul a murit din cauze medicale , eu trebuie sa anunt itm ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:53, 30 Ianuarie 2012
Daca nu este accident de munca, atunci nu are ce sa cerceteze ITM-ul ...
Daca salariatul a fost detasat in strainatate si a decedat ,trebuie neaparat sa fie investigata cauza decesului de catre ambele autoritati.
ITM-ul nu are atributii in cercetarea unui deces pe teritoriul altui stat ... nu este accident de munca ...

Incetarea c.i.m. se face in baza certificatului de deces eliberat de autoritatile competente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi are un salariat în urma unui accident de muncă și care sunt pașii de urmat? micky02ct micky02ct Pe parcursul desfasurarii unui curs de perfectionare, in alta localitate decat cea de domiciliu, desi programul cursului stabilit oficial prevedea 2 zile de ... (vezi toată discuția)
Accident de munca cu fatalitate nedeclarat si cercetat de itm imitu imitu Buna ziua, Sunt o ruda apropiata a unei doamne, coplesita de durere si greutati materiale, in urma decesului sotului, intretinatorul familiei, pe care doresc ... (vezi toată discuția)
Accident la munca, concediu medical 6 saptamani cristi_afrim cristi_afrim bună ziua, am o intrebare in legatura cu un coleg de munca, s-a împiedecat de o geanta in masina de serviciu la coborare, a căzut si si-a fisurat rotula, ... (vezi toată discuția)