avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 137 soluții astăzi
Forum Activitate lucida

Activitate lucida

Va rog foarte frumos daca se poate sa-mi explicati care este, sau daca este , diferenta dintre URMARIREA PENALA si CERCETAREA PENALA si/sau organele de urmarire penala si cele de cercetare panala.
Va multumesc!
Răspuns la discuția unde se incadreaza?
proprietarul are toate actele si nu e in sezonul de prohibitie. el are ceva inregistrat cu acte cu tot.
doi politisti de la arme si munitii +un reprezentant ajvps au intrat pe o proprietate privata, ingradita, semnalizata cu ,, proprietate privata" pt. a constata o infractiune pe pescuit. proprietarul are o asociatie sau ceva de genu, cu acte, in care i se da dreptul la activitati piscicole. eu aveam acordul proprietarului. ala de la ajvps nu avea ce cauta acolo.politistii aveau? infract. e la legea 23/2008 si m au incadrat la pescuit cu japca. in proc. verb. de confiscare mi-au luat lanseta cu mulineta si fir-fara nimic altceva pe ea. si asa m au si vazut. ce e de facut?

Răspuns la discuția cercetare
e incriminata o fapta aparent ilara construita pe 3 declaratii. atat ca proba.
Răspuns la discuția cercetare
nu asta am vrut sa spun. daca studiind cazul , de un avocat sau politist, nu sunt suficiente probe in dosar. adica nu prea are cum sa-i invinuiasca pe militar. el tot da dosarul mai departe asa cum il are fara suficiente dovezi?
Discuție cercetare
un politist intocmeste un dosar penal unui militar, actele premergatoare. se poate inceta la nivelul politiei dosarul si poate fi el anchetat de politisti judiciari?
Discuție cercetare
cu mult respect,
unui militar i se intocmesc la politie actele premergatoare urm. penale pt, ceva ce s a presupu s ca s a facut in afara unitatii, nu are legatura cu serviciu, in concediu. poate inceta urmarirea la politie sau poate fi cercetat de un ofiter judiciar de politie?