avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Activitate Radonic

Activitate Radonic

Suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei închisorii aplicată inculpatului, sens în care stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani.
De ce in hotararea judecatoreasca nu se face referire la anularea carnetului de conducere timp de un an. Ce articol de lege prevede anularea permisului?

Am dosar penal pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice cu o alcolemie de 1.5 g/l la prima proba si 1.4 g/l la a doua proba din August 2017. Dosarul este la Judecatorie din Decembrie, procesul a fost fixat pe data 02.05.2018 unde mi s-a adus la cunostinta ca pronuntarea sentintei va fi pe data de 16.05.2018. Am citit pe just.ro ca anuntarea sentintei s-a amanat pe data de 30.05.2018. Cum pot sa procedez pentru recuperarea permisului de conducere pentru ca in luna Iunie trebuie sa plec in Franta.
Eram la volanul masinii care era oprita,fara chei care erau la sotia mea de mai bine de o jumatate de ora. Stateam in masina cu un prieten pentru ca afara ploua,dar stateam pe scaunele din fata.
La o trecere de pietoni, o maşină a frânat brusc iar eu am atins puţin, maşina din faţă, eliberând şoseaua am tras ambele maşini pe partea dreaptă unde am constatat că cele două maşini nu prezintă nici măcar o zgârâitură, cei doi din maşina din faţă mi-au cerut despăgubiri, iar eu am spus că nu am pentru ce să le plătesc despăgubiri atâta timp cât nu există nici o daună, le-am spus să sune la poliţie, dar au spus că nu este cazul dacă nu sunt daune. Aşa că mi-am continuat drumul, după 100 m am întâlnit un prieten care era cu soţia mea, avea o sticlă de vin, am dat cheile maşinii soţiei(are şi ea carnet de conducere), a zis că putem să bem un pahar de vin în maşină fiincă afară ploua foarte tare, pentru că o să conducă ea maşina până acasă după ce face nişte cumpărături.
După aproximativ 40 de minute apare un echipaj de poliţie, mă dă jos din maşină îmi cere carnetul de conducere, mă pune să suflu în etilotest la care este o alcolemie de 0,70 mg/l. Îmi ia probe de sânge şi îmi dă o dovadă fără drept de circulaţie că am condus autovehiculul pe strada pe care a avut loc aşazisa altercaţie cu o alcolemie de 0,70 mg/l şi că îmiîntocmesc dosar penal. Întrebând care este problema mi s-a răspuns că s-a primit un apel la nr.de urgenţă 112. Ulterior am aflat(după 3 ore când am scăpat de la Poliţie) că cei doi cu care am avut altercaţia că i-au cerut soţiei 500 euro pentru plata daunelor,aceasta a refuzat neştiind despre ce este vorba şi văzând că maşina nu are nici o zgârâitură, După care aceşia au sunat la 112, dar echipajul de poliţie nu a mers de loc la maşina lor, au venit direct la maşina mea şi m-au scos din maşină ca pe ultimul infractor..
Cum pot să rezolv problema şi să-mi recuperez cât mai repede carnetul de conducere?
Suntem o unitate spitaliceasca care genereaza in jur de 6 tone deseuri medicale anual. Pentru transportul acestora s-a incheiat contract cu o firma autorizata(doua transporturi saptamanal). Conform art.14,alin.4 din HG 1061/2008 trebuie sa informez ISU cu 48 ore inaintea fiecarui transport de deseuri periculoase prin fax, cu toate ca unitatea de transport respecta acelasi traseu si aceaasi destinatie?#-o
Va rog sa ma lamuriti, ori sunt batut in cap si nu inteleg ori HG-ul este anapoda.