avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Recuperare permis după pronunțarea sentinței: care ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Recuperare permis după pronunțarea sentinței: care este procedura?

Am dosar penal pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice cu o alcolemie de 1.5 g/l la prima proba si 1.4 g/l la a doua proba din August 2017. Dosarul este la Judecatorie din Decembrie, procesul a fost fixat pe data 02.05.2018 unde mi s-a adus la cunostinta ca pronuntarea sentintei va fi pe data de 16.05.2018. Am citit pe just.ro ca anuntarea sentintei s-a amanat pe data de 30.05.2018. Cum pot sa procedez pentru recuperarea permisului de conducere pentru ca in luna Iunie trebuie sa plec in Franta.
Ultima modificare: Marți, 19 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Mai intai asteptati pronuntarea si solutia definitva, daca veti fi condamnat, chiar si cu suspendare, va puteti recupera permisul dupa 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii.
Daca nu sunteti multumit de solutia de la judecatorie, puteti face apel.
Ultima modificare: Vineri, 18 Mai 2018
Cabinet de avocat Serni Viviana-Carmen, Avocat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca veti fi condamnat, permisul se anuleaza.
Asteptati sa vedeti solutia instantei, aveti dreptul sa formulati apel.
Ultima modificare: Vineri, 18 Mai 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Amanarea aplicarii pedepsei nu reprezinta o forma de condamnare.


Aceasta forma de individualizare judiciara, insa, va fi mentionata in cazierul judiciar, cazier care va fi curat in termen de doi ani, termen ce curge de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.


Nu rezulta, de asemenea, interdictii sau decaderi ce rezulta din condamnare.


Prin amanarea aplicarii pedepsei este stabilit un termen de supraveghere, pe o durata determinata, fixata de instanta de judecata, in sarcina condamnatului fiind instuite obligatii si masuri de supraveghere.


In ipoteza in care obligatiile, respectiv masurile de supraveghere sunt nesocotite, instanta de judecata poate proceda la revocarea amanarii aplicarii pedepsei, putand dispune executarea pedepsei in regim privativ de libertate.


Instanta de control judiciar poate mentine hotararea judecatoreasca , apreciind -o ca fiind legala si temeinica.


O poate infirma, dispunand suspendarea sub supraveghere a pedepsei, ca modalitate de individualizare judiciara.


Suspendarea sub supraveghere reprezinta o modalitate de individidualizare judiciara a pedepsei, o veritabila forma de condamnare.


In cazul suspendarii sub supraveghere, permisul de conducere este anulat, in mod obligatoriu.


Exista, insa, posibilitatea de a redobandi dreptul de a conduce pe drumurile publice , in termen de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.


Si in cazul suspendarii sub supraveghere sunt instituite obligatii si masuri de supraveghere.

Suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei închisorii aplicată inculpatului, sens în care stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani.
De ce in hotararea judecatoreasca nu se face referire la anularea carnetului de conducere timp de un an. Ce articol de lege prevede anularea permisului?

Ultima modificare: Duminică, 17 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se scrie in hotarare, daca ati fost condamnat si hotararea a ramas definitiva, permisul se anuleaza, cititi art. 114 din OUG 195/2002.
Iar permisul se anuleaza definitiv, nu pentru un an.
Dupa un an aveti insa dreptul sa dati examen pentru un alt permis.
Ultima modificare: Duminică, 17 Iunie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consum alcool Augustin291986 Augustin291986 Am condus un autoturism si am avut in etilotest 0,63 mg/l in aerul expirat si 1.10 in sange.m au incadrat la art 336 alin 1.cum pot face sa nu mi anuleze ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis TheGodfather TheGodfather Risc sa fac inchisoare daca am fost oprit de politie si nu posedam permis de conducere pentru nici o categorie? Mentionez ca nu am alte antecedente penale. (vezi toată discuția)
Consum alcool Augustin291986 Augustin291986 Buna seara.va rog frumos sa mi raspundeti si mie.am fost oprit si am avut 0.63 in etilotest.nu m am opus nici unei operatiuni.recoltare probe biologice etc.mi ... (vezi toată discuția)