avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Activitate cucuricadaro

Activitate cucuricadaro

Ce vreti sa spuneti prin mijloacele de proba ? Cine l-a ocupat se cunoaste . Incerc sa ajut pe cineva de la tara . Sunt mai multe familii carora li s-a luat/mutat terenul abuziv . Nu a facut nimeni plangere la politie pentru ca ,,oricum astia nu rezolva nimic si sunt prieteni'' . Cartita este mare si acum le-a cerut DNAul sa depuna pangeri. Oamenii nu au cunostinte si le este si frica de consecinte . Multumesc mult !
Teren agricol ocupat abuziv . Ma poate ajuta cineva cu un model de plangere la politie ?
În 1995 bunicul a primit un Certificat de Proprietate pe moştenirea de 3.5 ha teren agricol, într-un lot lângă sat.
În 2001 moştenirea bunicului a fost împărţită între cei 4 copii ai acestuia, iar documentele au fost autentificate la notar. Ulterior terenul a fost înscris în cadastru.
În 2009 Primaria Comunei a făcut o “rocadă” de proprietate (neştiind că noi avem cadastru) cu alte loturi de teren, aflate la 12 km de sat (cei ce aveau pământurile la 12 km au primit pământurile noastre şi noi pe ale lor), iar apoi a trecut pământul în intravilan.
Noii proprietari (înrudiţi între ei) au vândut imediat pământurile către o Societate Comercială (patronul acestei S.C. fiind tot neam cu ei).
În tot acest timp, noi nu am fost anunţaţi de schimbare. Pământul a fost lucrat de către noi, declarat la APIA şi am primit subvenţii pe el.
În 2019 cultura noastră a fost distrusă parţial de către Societatea Comercială şi tot ei ne-au anunţat că pământul nostru nu mai este acolo, ci în altă parte.
(Societatea Comercială are şi ea cadastru pe terenul de lângă sat, făcut de acelaşi cadastrist .)

Vă rog să mă sfătuiţi cui să mă adresez şi, eventual, o recomandare de specialist care să mă poată ajuta cu consiliere în acest caz.

Mulţumesc anticipat!

In 1995 bunicul a primit un Certificat de proprietate pe mostenirea de 3.5 ha teren agricol intr-un lot lipit de sat.
In 2001 mostenirea bunicului a fost impartita intre cei 4 copii ai acestuia, iar documentele au fost autentificate la notar. Ulterior terenul a fost inscris in cadastru.
In 2009 primaria comunei a facut o rocada de proprietate (nestiind ca noi avem cadastru) cu alte loturi de teren, aflate la 12 km de sat (cei ce aveau pamanturile la 12 km au primit pamanturile noastre si noi pe ale lor), iar apoi a trecut pamantul in intravilan.
Noii proprietari (inruditi intre ei) au vandut imediat pamanturile catre o societate comerciala. Detinatoarea SC fiind tot neam cu ei .
In tot acest timp noi nu am fost anuntati de schimbare. Pamantul a fost lucrat de catre noi, declarat la APIA si s-au primit subventii pe el.
In 2019 cultura noastra a fost distrusa partial de catre societatea comerciala si tot ei ne-au anuntat ca pamantul nostru este in alta parte.
(Societatea comerciala are si ea cadastru pe terenul de langa sat, facut de acelasi cadastrist .)

Va rog sa ma sfatuiti cui sa ma adresez si cine ma poate ajuta cu consiliere in acest caz.

Multumesc anticipat!
Buna seara ,
Va rog sa ma ajutati cu sfaturi si pareri si o recomandare a unui avocat care a mai avut astfel de cazuri si stie cum sa actioneze , fiind vorba de o situatie delicata .
O sa descriu situatia cat mai clar posibil.
Logodnicul meu este tatal minorei ( 8 ani ) , noi locuim impreuna.
Divortul este pronuntat in 2009 iar minora a ramas in custodia mamei.
Din 2010 mama minorei a ramas fara servici si a parasit tara impreuna cu iubitul acesteia , minora ramanand in grija bunicilor . Mama minorei nu dispune de venituri in strainatate si vine in tara de 2 , 3 ori pe an cate 1-2 saptamani. Ultima data a stat chiar 3 luni dar actualmente este iar plecata. Iubitul ei este casatorit si are 2 copii.
Tatal minorei plateste lunar pensie alimentara plus multe alte cheltuieli in interesul educarii si bunastarii minorei , iar minora petrece aprope toate weekend-urile cu noi iar la plecare plange pt ca nu mai vrea sa plece la bunici.
Pana in momentul de fata nu a petrecut nici un concediu cu tatal , si asta pentru ca mama acesteia nu a fost de acord. La pronuntarea divortului nu s-a stabilit program de vizita .
Minora il iubeste f mult. Invata impreuna , se joaca impreuna foarte mult iar el si-ar da viata pentru ea fara sa clipeasca.
Mentionez ca a venit si a ramas in Romania pt acest copil. Scrie si vorbeste lb romana f bine , a lucrat la firme mari actualmente are propria afacere in domeniul ingineriei. Ce trebuie sa facem ca el sa ia custodia copilului ?