avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Neglijenţă crasă sau caz de corupţie?
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Neglijenţă crasă sau caz de corupţie?

În 1995 bunicul a primit un Certificat de Proprietate pe moştenirea de 3.5 ha teren agricol, într-un lot lângă sat.
În 2001 moştenirea bunicului a fost împărţită între cei 4 copii ai acestuia, iar documentele au fost autentificate la notar. Ulterior terenul a fost înscris în cadastru.
În 2009 Primaria Comunei a făcut o “rocadă” de proprietate (neştiind că noi avem cadastru) cu alte loturi de teren, aflate la 12 km de sat (cei ce aveau pământurile la 12 km au primit pământurile noastre şi noi pe ale lor), iar apoi a trecut pământul în intravilan.
Noii proprietari (înrudiţi între ei) au vândut imediat pământurile către o Societate Comercială (patronul acestei S.C. fiind tot neam cu ei).
În tot acest timp, noi nu am fost anunţaţi de schimbare. Pământul a fost lucrat de către noi, declarat la APIA şi am primit subvenţii pe el.
În 2019 cultura noastră a fost distrusă parţial de către Societatea Comercială şi tot ei ne-au anunţat că pământul nostru nu mai este acolo, ci în altă parte.
(Societatea Comercială are şi ea cadastru pe terenul de lângă sat, făcut de acelaşi cadastrist .)

Vă rog să mă sfătuiţi cui să mă adresez şi, eventual, o recomandare de specialist care să mă poată ajuta cu consiliere în acest caz.

Mulţumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Teren agricol instrainat de primarie cucuricadaro cucuricadaro In 1995 bunicul a primit un Certificat de proprietate pe mostenirea de 3.5 ha teren agricol intr-un lot lipit de sat. In 2001 mostenirea bunicului a fost ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla cine îmi ia subvenție de la apia pe pământurile moștenite? giv giv Buna ziua. Am mostenit diverse suprafete de teren de la tatal decedat si de la fratii bunicului cand mostenitorii acestuia au dezbatut mostenirea prin ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu contra interese persoane emiliana emiliana Sunt mostenitoare a 28,8 ha teren agricol, 5 ha padure (dupa tata) si 3.5 ha (dupa mama), la aceeasi comuna, dar in sate diferite.Mi-au fost retrocedate 10 ha ... (vezi toată discuția)