avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot afla cine îmi ia subvenție de la APIA pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot afla cine îmi ia subvenție de la APIA pe pământurile moștenite?

Buna ziua.

Am mostenit diverse suprafete de teren de la tatal decedat si de la fratii bunicului cand mostenitorii acestuia au dezbatut mostenirea prin instanta.
Concret: o parte din suprafete le am prin certifcat de mostenitor intocmit la notar, o alta parte prin hotarare judecatoreasca.
Ideea este ca am niste suprafete de teren arabil.
Doresc sa aflu cine munceste aceste suprafete de teren si cine incaseaza subvenții pe acel teren caci nu am cunostinta de eventuale contracte de arenda.
Nu cunosc daca tatal decedat sau fratii bunicului ori mostenitorii acestuia aveau contract de arenda pe aceste suprafete.
Am luat legatura la primarie si mi-au spus ca sa ma interesez la APIA sa aflu cine ia subventie pentru suprafetele aflate in proprietatea mea deoarede la primarie nu exista o evidenta clara, informatizata si unele persoane declara ca avand suprafata "sub alta forma" ca drept de folosinta cand solicita adeverinta pentru subventia APIA si nu inregistreaza un contract de arenda sau titlu de proprietate.
Concret: vreau sa aflu cine imi ia mie subventie pentru suprafetele mele sa iau legatura sa intru in relatii normale cu acesta caci de 6 ani doar platesc impozit la primarie si nu beneficiez cu nimic desi parcelele sunt in tarlale care se lucreaza.
Am luat legatura la APIA si mi s-a comunicat ca nu pot sa imi dezvaluie cine ia subventie pe suprafetele mele si doar daca dau in judecata APIA si solicit in inanta sa imi spuna APIA cine ia subventie pe pamantul meu pot afla cine este.
Mie mi se pare absurda aceasta situatie ca eu in calitate de proprietar sa ma trezesc cu pamantul lucrat de altii, care iau subventie pe pamanturile mele, fara sa am vreun act cu ei, fara acordul meu si eu sa nu pot afla de la autoritatile abilitate cine face acest lucru. Ori eu nu pot pune un cort in camp sa ma mut acolo un an sa urmaresc cine baga tractorul sa stiu cine este sa ii fac reclamatie pentru tulburare de posesie cum mi s-a insinuat cotit de la APIA sa fac.
Ce ma sfatuiti in legatura cu aceasta situatie?
Cum este corect sa procedez sa aflu cine imi incaseaza de atatia ani subventie pe pamanturile mele?
Ultima modificare: Duminică, 7 Februarie 2021
giv, utilizator
Cel mai recent răspuns: giv , utilizator 09:35, 12 Februarie 2024
Salut!
Au trecut aprope 3 ani. Cum s-a rezolvat pana la urma problema?

Este vreo cale de a afla cine lucreaza pamantul si cine incaseaza eventual subventia APIA fara a apela la instanta?

Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua.

Am fost la APIA unde am aflat cine imi declara pamanturile si cine a incasat subventie.
La primarie cusuti la gura (erau pe mana cu smenarii de pamanturi).
Am luat legatura la APIA unde initial au facut si ei gat dar am explicat frumos ca sunt proprietar si nu e cazul...apoi au colaborat.
Am aflat numerele de telefon ale "baietilor" care mi-au declarat si initial au facut pe nestiutorii dar apoi le-am enumerat optiunile si nu prea le-asu convenit asa ca au colaborat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz plata arenda de către cei care au lucrat ilegal si încasat subvenții giv giv Refuz plata arenda Buna ziua. Am moștenit anumite suprafețe de teren in 2015. De curând am dorit sa le dau spre arenda. Am aflat ca ele erau lucrate ... (vezi toată discuția)
Teren agricol instrainat de primarie cucuricadaro cucuricadaro In 1995 bunicul a primit un Certificat de proprietate pe mostenirea de 3.5 ha teren agricol intr-un lot lipit de sat. In 2001 mostenirea bunicului a fost ... (vezi toată discuția)
Neglijenţă crasă sau caz de corupţie? cucuricadaro cucuricadaro În 1995 bunicul a primit un Certificat de Proprietate pe moştenirea de 3.5 ha teren agricol, într-un lot lângă sat. În 2001 moştenirea bunicului a fost ... (vezi toată discuția)