avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Activitate florentin70

Activitate florentin70

Buna, am permis de Anglia (schimbat la Londra) din 2014, acum in februarie 2024 imi expira si trebuie prelungit, dar eu acum locuiesc in Romania si trebuie sa obtin de pe un site "driving record" si un "check code" - problema este ca pe acel site imi cere sa introduc si Insurance Number ( ceea ce eu nu am obtinut niciodata- nu am). Daca ma duc la Directia generala de Permise si Inmatriculari din judetul meu cu fisa medicala, taxa de preschimbare, permisul englezesc, buletin il pot prelungi? ( mai am 10 zile pana expira). Cum trebuie sa procedez? Multumesc.
Discuție Viza flotant
Buna ziua, am o intrebare legata de viza de flotant, mai speciala, am avut un unchi si o matusa care au decedat in Iasi, a ramas dupa ei un apartament primit pe timpul lui Ceausescu, ei nu au alti urmasi, mama mea (sora matusii) i-a ingrijit, i-a inmormantat, a ramas cu cheile de la apartament, acte nu a gasit, eu daca merg in Iasi sa ma angajez pot obtine o viza de flotant sau trebuie sa stau ilegal, risc sa primesc amenda (noi locuim in Vaslui)? Un notar a spus ca mama daca dezbate mostenire poate primi un sfert din ap. restul revenind statului deoarece unchiul nu mai avea rude. Pe scurt - eu pot locui acolo? Ce riscuri pot fi? Multumesc.
am intrat pe acel site si am identificat asiguratorul, dar nu am copia dupa asigurare, buletin, certificatul masinii si permisul celui vinovat. Mi-au spus cei de la politie de acel site.
Am si eu o problema la care nu gasesc raspuns pe net. Accidentul a fost asa: un sofer s-a bagat in depasirea a 4-5 masini intr-un sat pe linie continua si dupa ce m-a depasit pe mine a intrat in masina de pe contrasens (era acolo si trecere de pietoni), din izbitura a fost proiectat in fata mea si eu din frana am intrat in el si am farurile, bara si radiatorul sparte. Intrebarea mea este cum pot sa obtin asigurarea soferului vinovat (soferul din masina de pe contrasens a decedat). Accidentul s-a produs langa Iasi, eu sunt din Barlad, Politia imi tot spune dupa o saptamana ca nu are actele soferului vinovat si nu vor sa mai raspunda la telefon. M-au obligat sa transport masina pe banii mei la Politia Iasi, m-au chemat sa dau declaratii, dar soferul vinovat a plecat de la fata locului cu ambulanta (cu toate o ora a stat si a asteptat ambulanta si politia si nu avea nimic) si nu a mai venit o saptamana la Politie.
Intrebarea mea este: Politia este obligata sa imi dea asigurarea soferului vinovat? Cum sa fac ? Depun o petitie? o plangere? la Politia Iasi? la Minister? Eu nu stiu cine e acel sofer. De unde sa-l iau eu?
Multumesc.