buna ziua tuturor!
va rog sa-mi spuneti la ce ma pot astepta in urm. situatie:
in fata casei socrilor mei era o straduta care ducea in camp(nu era circulata de nimeni, la cateva case mai incolo este un alt drum ce desparte casele de camp).Pe aceasta staduta vecinii aduceau tot felul de gunoaie,mortaciuni etc...Inainte de revolutie socrul meu a mers la primarie sa se planga de neintelegerea vecinilor .Persoana care l-a audiat l-a sfatuit sa inchida acea straduta si s-o foloseasca dansul.Zis si facut.A dus gunoiul respectiv in fundul curtii,a imprejmuit,a cultivat acel teren ,platind bineinteles impozit pt.el.
In 1997, eu si sotul meu ne-am construit casa in curtea socrului meu, noi folosind aceasta straduta ca si curte.Mentionez ca in tot acest timp nu ne-a deranjat ,nu a obiectat nimeni nimic.
In 2007 ,socrul isi revendica in instanta acel teren si cu uzucapiune il dobandeste printr-o sentinta jud.Tot atunci ne face act.vz-cump pt. imobilul construit de noi si curtea pe care o foloseam noi(acea straduta).
In ianuarie 2010 eu si sotul meu divortam, facem partaj voluntar,el,sotul renunta la tot in favoarea mea (avem copil care ramane in custodia mea).
Anul acesta am refacut(pe banii mei doar)cu mare scandal, gardul dintre mine si vecinul din fata casei.M-a reclamat la urbanism ca am construit fara autorizatie , fara acte pe pamant.Cand a aflat ca am acte de proprietate ,cadastru si toate autoriz necesare a luat foc.De atunci ma tot ameninta ca ma da in judecata pe motiv ca am ocupat abuziv acel teren.
La ce sa ma astept chiar daca exista o sentinta jud.din 2007 pt.acel teren?
Va multumesc!
buna ziua,
multumesc pt.raspunsuri.
Constructia lui(cea pe care ar trebui sa o demoleze),terenurile sunt intabulate.
niciunul nu ar avea de dat celuilalt bani, eu dandu-i lui aproximativ 600mp in spate,el dandu-mi mie aproximativ 300mp la stada(unde clar, e mult mai scump).
Cheltuielile cu actele a promis ca le achita el,fiind interesul lui.
Teama mea consta in faptul ca el o sa obtina autoriz. de constructie(in baza ctr. de schimb, care tine loc de act de propriet.-corect?), o sa se apuce de construit, si daca nu termina in 3 ani sa se poata muta in casa din spate ,eu va trebui sa-l oblig(cu nervi,stres,bani tocati) sa-mi elibereze terenul .
Ma intrebam daca nu exista ca si la antecontracte o clauza cu plata dubla a sumei trecute in resp.contract,sau orice alta clauza care sa-l sperie cumva.
va multumesc!
buna ziua !
deoarece nu stiu nimic despre acele "CONTRACTE DE SCHIMB TERENURI",va rog sa-mi spuneti care sunt pasii care trebuiesc facuti pentru a face un astfel de contract.
-acel contract ramane ca act de proprietate sau trebuie refacut?
-in cazul in care una din parti nu isi indeplineste "promisiunea"(aici specific ca pe terenul pe care il primesc eu exista o constructie pe care actualul propr. ar trebui sa o darame intr-o perioada de trei ani)ce masuri trebuie sa iau ?
-ce masuri de precautie ar trebui sa-mi iau,sa nu iau o teapa?
va multumesc !