buna ziua !
deoarece nu stiu nimic despre acele "CONTRACTE DE SCHIMB TERENURI",va rog sa-mi spuneti care sunt pasii care trebuiesc facuti pentru a face un astfel de contract.
-acel contract ramane ca act de proprietate sau trebuie refacut?
-in cazul in care una din parti nu isi indeplineste "promisiunea"(aici specific ca pe terenul pe care il primesc eu exista o constructie pe care actualul propr. ar trebui sa o darame intr-o perioada de trei ani)ce masuri trebuie sa iau ?
-ce masuri de precautie ar trebui sa-mi iau,sa nu iau o teapa?
va multumesc !
da, contr. de schimb, va ramane actul dv de proprietate...
dar ar fi mai bine sa-l faceti la notar si cu pact comisoriu (grad IV) asa cum ati fost sfatuit mai sus, ca masura in cazul in care nu va fi respectata obligatia de daramnare a constr....de ce nu-i retineti si o parte din pret, pe care i-l veti plati doar la daramarea constructiei (asta daca terenurile n-au aceeasi valoare si se mai dau si bani in plus..).
fiti atent ca terenul respectiv sa nu fie cumva ipotecat. constructia este intabulata?
buna ziua,
multumesc pt.raspunsuri.
Constructia lui(cea pe care ar trebui sa o demoleze),terenurile sunt intabulate.
niciunul nu ar avea de dat celuilalt bani, eu dandu-i lui aproximativ 600mp in spate,el dandu-mi mie aproximativ 300mp la stada(unde clar, e mult mai scump).
Cheltuielile cu actele a promis ca le achita el,fiind interesul lui.
Teama mea consta in faptul ca el o sa obtina autoriz. de constructie(in baza ctr. de schimb, care tine loc de act de propriet.-corect?), o sa se apuce de construit, si daca nu termina in 3 ani sa se poata muta in casa din spate ,eu va trebui sa-l oblig(cu nervi,stres,bani tocati) sa-mi elibereze terenul .
Ma intrebam daca nu exista ca si la antecontracte o clauza cu plata dubla a sumei trecute in resp.contract,sau orice alta clauza care sa-l sperie cumva.
va multumesc!