avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... promisiune de cumparare expirata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

promisiune de cumparare expirata

acum o luna am incheiat o promisiune de cumparare pentru o casa in valoare de 100.000 euro. am platit un avas de 6000 euro vanzatorilor.
cumpararea nu s-a efectuat deoarece casa cobnstruita in '49 nu detine autorizatie de constructie iar pe contactul de v-c al vanzatorilor se stipuleaza ca, terenul pe care sta casa a fost cumparta in '50. in acest contract nu se specifica nimic de casa ci doar de teren cu toate ca, casa a fost construita in 49.
din aceasta cauza banca nu mi-a acordat creditul.
in promisiune nu se stipuleaza ca daca banca nu imi acorda creditul eu pierd sau iau dublu valorii 6000 euro.

ce trebuie facut pentru a recupera banii (sau poate chiar a recupera banii x 2) deoarece greseala mi se pare a vanzatorilor.

cum pot sa actionez in instanta pentru ca acest imobil sa nu se vanda altcuiva pana nu imi iau banii?
Daca detineti document autentificat referitor la tranzactia care urmeaza sa se incheie,in temeiul dispozitiilor L nr 7/1996 modificata si republicata,puteti solicita catre OCPI notarea documentului
=D> yno.

sa va ganditi la o intelegere cu promitentii vanzatori ca este posibil ca ei sa nu doreasca sa va restituie avansul.
daca nu rezolvati pe cale amiabila, atunci se va merge in instanta.
Ultima modificare: Duminică, 3 Octombrie 2010
MYRA CIMPEAN , Avocat
Cu privire la recuperarea sumei, incercati sa discutati cu vanzatorii, sa conveniti rezolutiunea contractului si sa va inapoieze banii primiti ca avans, in caz contrar adresati-va instantei (dar asta inseamna cheltuieli). Intrucat nu ati fost diligent sa inserati o clauza in favoarea d-voastra nu cred ca o sa obtineti dublul sumei.
Cat priveste interdictia de instrainare, banuiesc ca antecontractul a fost transmis biroului de cadastru si publicitate imobiliara, deci deja a fost notat (asta in cazul in care are care funciara ... desi cred ca daca avea carte funciara ar fi avut si actele de proprietate in regula). Dupa ce depuneti actiunea in instanta, cu un exemplar din actiune, un certificat de grefa privind inregistrarea dosarului si antecontractul incheiat solicitati BCPI notarea litigiului.
Daca va doriti in continuare sa achizitionati imobilul, vanzatorii pot cere intabularea constructiei cu dovada de existenta a constructiei care se elibereaza de catre primarie si cu o expertiza cadastrala.
Daca nu mai doriti continuarea contractului solicitati rezilierea conform prevederilor contractuale sau prin instanta in lipsa unui pact comisoriu de gradul IV
In vederea restituirii dublului avansului platit , va adresati instantei de judecata , in vederea rezolutiunii antecontractului de vanzare -cumparare.Odata notata aceasta promisiune de vanzare cumparare in cartea funciara, nu mai exista posibilitatea instrainarii imobilului.

Totodata, de vreme ce veti initia un proces , puteti nota litigiul dumneavoastra in cartea funciara, in baza unui certificat de grefa sau a cererii de chemare in judecata .

Odata ce vor fi indeplinite formalitatile in vederea reglementarii situatiei locative , instanta de judecata poate pronunta o hotarare care tine loc de act autentic de vanzare -cumparare.

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobil vandut de 2 ori, antecontract nerespectat Sebastian03 Sebastian03 Buna ziua, In anul 2018 am semnat un antecontract pentru o garsoniera intr-un bloc la care abia se incepuse constructia (Ilfov). Desi nu mi-a sunat bine, ... (vezi toată discuția)
Reziliere antecontract vanzare-cumparare elicrist elicrist buna seara, Va rog. un sfat-- Cum se poate rezilia un antecontract de vanzare-cumparare apartament de catre promitenti vanzatori daca ulterior incheierii ... (vezi toată discuția)