Am încheiat o promisiune de vânzare-cumpărare pentru un apartament până la obținerea cadastrului și am achitat un avans de 60%, dar societatea nu a reușit să îl obțină. Cum să procedez ca să-mi recuperez avansul?
Buna ziua. Am incheiat o promisiune de vanzare cumparare pentru un apartament de 2 camere cu o societate pana la obtinerea cadastrului. Mi s-a cerut sa achit in avans 60% din suma totala. Am achitat cu OP in termenul stabilit. Dar societatea nu a reusit sa obtina cadastrul pentru ca nu are toate actele. Cum pot sa procedez sa-mi recuperez banii dati ca avans. Multumesc mult.
Notificati societatea, prealabil litigiului, in vederea recuperarii avansului dat . ( ori in vederea recuperarii dublului avansului dat, conform clauzei contractuale ).
Mentionati un termen in care doriti sa se efectueze plata.
Instanta de judecata nu va putea pronunta o hotarare care sa tine loc de contract , cata vreme nu exista cadastru, intabulare .( toate cerintele imperative ale legii trebuie intrunite, pentru ca instanta de judecata sa pronunte o hotarare care sa tine loc de act de vanzare-cumparare ).
Pot fi obtinute toate documentele, pentru a se realiza masuratorile cadastrale ?
Societatea trebuie sa aiba bunuri in patrimoniu , pentru a putea fi executata silit .( altminteri, debitorul este insolvabil, executarea silita nu poate fi initiata ).
Notati litigiul in cartea funciara, pentru a nu se instraina imobilul.
Notati si antecontractul de vanzare-cumparare in CARTEA FUNCIARA.
Depinde si de ce scrie ihn contract, verificati acolo daca e o procedura. Eventual ii convocati sau ii puneti in intarziere părivitor la plata sumei. Da, ar fi tare bine sa fie facuta apartamentarea sa fie notata promisiunea in CF.