avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am încheiat o promisiune de vânzare-cumpărare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am încheiat o promisiune de vânzare-cumpărare pentru un apartament până la obținerea cadastrului și am achitat un avans de 60%, dar societatea nu a reușit să îl obțină. Cum să procedez ca să-mi recuperez avansul?

Buna ziua. Am incheiat o promisiune de vanzare cumparare pentru un apartament de 2 camere cu o societate pana la obtinerea cadastrului. Mi s-a cerut sa achit in avans 60% din suma totala. Am achitat cu OP in termenul stabilit. Dar societatea nu a reusit sa obtina cadastrul pentru ca nu are toate actele. Cum pot sa procedez sa-mi recuperez banii dati ca avans. Multumesc mult.
Ultima modificare: Vineri, 23 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Notificati societatea, prealabil litigiului, in vederea recuperarii avansului dat . ( ori in vederea recuperarii dublului avansului dat, conform clauzei contractuale ).

Mentionati un termen in care doriti sa se efectueze plata.

Instanta de judecata nu va putea pronunta o hotarare care sa tine loc de contract , cata vreme nu exista cadastru, intabulare .( toate cerintele imperative ale legii trebuie intrunite, pentru ca instanta de judecata sa pronunte o hotarare care sa tine loc de act de vanzare-cumparare ).

Pot fi obtinute toate documentele, pentru a se realiza masuratorile cadastrale ?

Societatea trebuie sa aiba bunuri in patrimoniu , pentru a putea fi executata silit .( altminteri, debitorul este insolvabil, executarea silita nu poate fi initiata ).

Notati litigiul in cartea funciara, pentru a nu se instraina imobilul.

Notati si antecontractul de vanzare-cumparare in CARTEA FUNCIARA.

Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 21 Noiembrie 2018
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Depinde si de ce scrie ihn contract, verificati acolo daca e o procedura. Eventual ii convocati sau ii puneti in intarziere părivitor la plata sumei. Da, ar fi tare bine sa fie facuta apartamentarea sa fie notata promisiunea in CF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract vanzare cumparare Mrius321 Mrius321 Detin un teren intravilan pe care doresc sa il vand. Am un client care doreste sa facem un precontract pe suma de 2000 euro. Pe 5 luni. Dupa termen daca nu se ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare imobil ContSters87348 ContSters87348 buna ziua! va rog sa ma sfatuiti care e cea mai buna cale de urmat la achizitionarea unui apartament, situatia concreta fiind urmatoarea: doresc sa cumpar ... (vezi toată discuția)