avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Activitate raoul_lf

Activitate raoul_lf

Nu, eu am permis de conducere B. Fiind mult sub cei 15.000W care impun permis de conducere, nu se aplică oricum. Iar triciclul nu are CI, deoarece, așa cum am menționat, la origine a avut doar pedale, iar bicicletele (sau triciclurile) fără motor nu au așa ceva. Doar ulterior, din cauza greutății, i-am atașat roată cu motor de 250W pe față.
Da, îmi cer scuze, abia acum am verificat și am constatat că am scris în mesajul inițial 25 kW, de fapt motorul are 250W - ceea ce schimbă cu totul datele problemei. Adică e un motor slab, cu care abia ajung la 29-32 km/h, și asta pe drum drept.
Încă o dată, iertare...
Bună ziua.
Dețin un triciclu recumbent cu pedale model delta - două roți în spate, una în față. Gabaritic e destul de mare, are peste un metru lățime, deci nu prea încape pe pistele de biciclete.
În plus, fiind destul de greu (e folosit pentru deplasarea unei singure persoane, cu precădere în oraș, cu un portbagaj care poate transporta cumpărături de cca 30 kg), am optat pe achiziționarea și montarea unei roți electrice care a înlocuit-o pe cea normală din față, pentru asistarea la pedalare.
Independent de discuția recent iscată despre introducerea obligativității RCA pentru astfel de vehicule electrice (bicicletă, trotinetă etc), eu chiar aș vrea să dețin o poliță RCA pentru acest vehicul. Menționez că motorul are o putere de 250 W și ar putea furniza o viteză maximă de 40 km/h, viteză pe care, din cauza amplasării pe față a motorului și a greutății triciclului + utilizatorului, n-am atins-o niciodată (max 32 km/oră, în pantă, pedalând cu forță). Viteza poate fi, însă, limitată, la nevoie, la 25 km/h din comenzile display-ului motorului.
Vă rog să mă sfătuiți ce ar trebui să fac ca să pot deține o poliță tip RCA.
Mulțumesc.
Răspuns la discuția Service auto in curte - legal?
Worst case scenario: în cazul în care acordul vecinilor este necesar, ceilalți vecini vor spune că nu-i deranjează cu nimic (e-o stradă normală de locuit oameni pe dânsa, nu-i o zonă comercială și cu atât mai puțin industrială), fără să știe cam ce urmează să urmeze după ce și-au pus semnătura.
Întrebarea ar fi: au dreptul legal să deschidă un astfel de atelier în condițiile enunțate sau, dacă ne punem de-a curmezișul, riscăm să fim acuzați de rea-voință?
Răspuns la discuția Service auto in curte - legal?
Ei, acum vreo "opsprezece" ani (măi frate, ce ochi are inocenta! mi-a scăpat o literă, na acum, ce să fac?) s-au apucat rudele de construit, ce era să fac, să le spun "Nu vă faceți, dom'le, casă"?
Problemele au apărut de vreo șase, șapte ani, când s-a întors din Italia și a-început să scoată colții lupul tânăr, care n-are-n aria de interes decât propriul interes, whatever what...
Și, repet, sunt, fir-ar să fie de situație imposibilă, rudele noastre, am încercat să stăm în banca noastră, ca să nu le facem rău. Ce-ați fi făcut în locul nostru?
Datele problemei:
1. Proprietate de 16 m front stradal, lungime de ca 45 m.
2. Trei proprietari, in urma mostenirii și renunțării nouă ne-a revenit cota de 1/2.
3. Între ceilalți doi rămași (bunica și sora+cumnatul) - contract de întreținere. Bunica locuiește la noi, e întreținută exclusiv de noi, de ani de zile - casă, masă, îngrijire, medicamente - tot, și mai mult decât aș putea scrie aici.
4. Cumnatul + nepotul modifică acesul în curte la stradă, schimbă structura gard/poartă, construiesc o fundație și elevație de gard, de la poartă până în fundația casei noastre, fără discuții, fără acord, cu toată împotrivirea noastră; deasupra țevii noastre de canalizare, pe care și ei o folosesc, fără acordul nostru explicit. Noi nu mai avem acces cu mașina în curte.
5. Montează pavaj, un elevator la 6-7 m de fereastra bucătăriei noastre, și-și continuă activitatea de reparații auto începută în urmă cu mai mult de 6 ani, fără firmă, fără autorizație (am verificat la Registrul Comerțului). Cu tot ce presupune un atelier de acest gen - mașini turate în fața ferestrei noastre, gaze de eșapament, manele în casetofoanele mașinilor, gaze de vopsitorie, diluanți, clienți gălăgioși etc.
6. Demarăm în instanță procedura de precizare a liniei de grănițuire acum cca trei ani (discutată deja într-un alt forum), cu scopul demolării elevației de gard și al recăpătării accesului către partea din spate a proprietății). Termene peste termene, vacanțe judecătorești, expert tehnic care nu furnizează toate datele, intrăm în anul patru de ieșire din indiviziune. X-(
6. De cca două săptămâni, pe o lățime de curte de 16 m, din care cca 7 ocupă casa noastră, în locul căsuței în care locuia bunica și unde și-a exprimat dorința să-și găsească sfârșitul, demolată fără autorizație, crește un o clădire. Fără discuții, fără întrebări, fără acordul nostru. Tot fără autorizație. Pe un teren în litigiu de ani de zile. E clar că-i pregătită pentru service, cu toate că, la întrebările mele, am primit mai multe răspunsuri: ba că-i o casă nouă pentru bunica, ba că-i un garaj... obișnuitul praf în ochi. Când mi-am permis să fac două fotografii în cursul demolărilor, nepotul cel viteaz a trebuit să fie oprit de unul din colegii care-l ajutau, ca să nu sară la mine și să mă agreseze. Amenințări de genul "îi sparg capul cu cărămida", etc... deja obișnuite pentru el, a mai făcut-o, dar până acum nu cu atâția martori.

Și-am ajuns la întrebare... dar, după ce-am scris cam tot contextul în care se desfășoară viața noastră, nici nu mai știu care-i întrebarea. Tot ce știu e că ne-am dori liniște în propria noastră casă. De peste opsprezece ani ei își construiesc casa, în regie proprie - copiii noștri au crescut de mici cu șantierul la doi metri de noi, cu tot ce presupune acesta, inclusiv zilele de lucru încheiate cu băutură și mâncare la meseriași până către miezul nopții. Am sperat că odată teminată, scăpăm de șantier și vom avea liniște.
Ce să facem ca să oprim dezvoltarea activității de service aici? Pentru că nepotul ăsta nu ține cont de nimeni și de nimic - liniște, noxe, locuri de lăsat mașina când ajunge omu-acasă blocate pe ambele părți ale străzii cu mașini, cale de trei-patru case ale vecinilor.
Am aflat astazi ca instanta a decis numirea nu a unui alt expert care sa refaca expertiza, ci a unei comisii de trei alti experti.
Multumesc d-nei avocat Adriana Olteanu pentru sfat, i l-am urmat si sper ca evenimentele sa se desfasoare de-acum pe un fagas normal.
Ziua buna, retziproca! Despre inchipuire... alta data.
Cand ai, insa, un copil de 19 ani bolnav de Lyme cronic si-ti imparti timpul intre servici, procurat medicamente, preparat tincturi, umplut capsule, lecturat pana la trei dimineata despre afectiune si remedii sau luptat cu simptomatologia dura a acesteia, credeti-ma, tdmg22 si tdm6871, ca partajarea-i pe planul paisprezece.
Ea trebuie facuta, totusi, chiar daca nu ne face deloc placere sa pierdem timpul prin sali de judecata.
Mai ales ca-i orden de la judecator sa ne prezentam la urmatorul termen cu o solutie, mediata de mediator.
Ca sa revin, este oare posibila postarea pe acest site de imagini scanate, asa cum tdmg22 sugereaza? Pentru ca puteam sa scanez, intr-adevar, raportul de expertiza (cel putin partea cu inventarele de coordonate si o parte din schita, formatul din dosar e mai mare decat scannerul meu A4, dar esentialul ar fi incaput).
S-ar vedea acolo ca sunt cotate doar limitele proprietatii supuse iesirii din indiviziune, iar cladirile nu... Pe situatia existenta, ca si pe cele doua propuneri formulate.
Trebuie sa recunosc, din nou, ca aceste mecanisme nu prea-mi sunt la-ndemana. Va rog sa ma iertati, n-am sa ma supar daca-o sa-mi spuneti ca sunt cam incuiat la minte.
Expertul a depus documentatia la dosar, a raspuns la obiectiuni (chiar au ajuns la noi, dintr-o eroare a nu stiu cui, obiectiunile partii adverse, despre care nu aveam cunostinta, cu raspunsul aferent).
Dar cei care nu sunt lamuriti suntem noi, partile, care nu ne putem prezenta la o mediere dictata de instanta, din lipsa de detalii esentiale din documentatia cu pricina. Va ramane oare la latitudinea instantei decizia de efectuare a expertizei de catre un alt personaj, versus o alta expertiza da cappo?
Da, acum am inteles, va multumesc.
In consecinta, vom solicita instantei o alta expertiza topografica judiciara, sa-l elimine de pe lista celor eligibili pe cel care a efectuat-o pe prima si, ca masura de siguranta, vom solicita ca din partea noastra sa participe un consilier ales de noi. Sper ca am inteles corect.
In sfarsit, o veste buna!
Revin, totusi, la varianta in care un alt expert, numit de noi, se poate prezenta la cel desemnat si sa rezolve situatia. Pentru un bun profestionist, e treaba de maxim jumatate de ora, cu listat pe plotter cu tot. Nestiind cum functioneaza mecanismele, intreb daca e oare posibil acest lucru?
E adevarat insa ca, pe de o parte, am scurta intreaga procedura, dar pe de alta parte, ne-am ales cu un expert judiciar ostil, cu care va fi tare dificil de cooperat.
In alta ordine de idei, chiar ne-a suparat foarte tare omul asta. Cineva mi-a modificat titlul topic-ului, l-a personalizat: "ce fac cu expertul?" Insa eu am abordat de fapt principiul, intr-un sens mai general: "Ce facem cu expertii?"
Asa ca, fara sa vreau sa-ncep o vanatoare de vrajitoare sau o lupta cu morile de vant, in continuare sustin ca trebuie facut ceva pentru ca dreptul nostru sa fie respectat, sa nu mai fim tratati cu un dispret suveran de catre o categorie profesionala care traieste din banii pe care si noi, la randul nostru, ni-i castigam prin munca.