avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Activitate lazarush

Activitate lazarush

Buna seara.
Apare ceva in cazier atunci cand il soliciti ca esti in timpul unui proces? Daca da le apare doar lor sau iti si scriu pe hartie? Sau doar dupa ce condamnarea ramane definitiva?

Multumesc
Buna ziua.

Sunt inculpat intr-un proces in care mi-am recunoscut vinovatia, mi s-a dat o sentinta la judecatorie, am facut apel si acum ma judec la tribunal. Infractiunile mele sunt de natura financiara sa zicem. Nu e accident auto, dar au legatura cu banii.
Am de dat o declaratie la o institutie financiara a statului in care trebuie sa specific ca nu am suferit condamnari anterioare. Desi pot aduce cazierul care este "curat" in acest moment procedura este sa dai declaratie. Jurista acestei institutii mi-a zis ca daca am in cazier o astfel de condamnare demersul meu la aceasta institutie se opreste aici.
Insa sentinta nu este definitiva. Nu am sanse sa fiu achitat, dar nefiind definitiva nu apare nici in cazier.

Asadar pot da declaratie in care sa specific ca nu am suferit condamnari anterioare din moment ce desi eu sunt judecat sentinta nu e definitiva? Este dupa litera legii? Nu vreau sa risc sa fiu acuzat de fals in declaratii.

Multumesc