avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pot da o astfel de declaratie fara sa fiu acuzat de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pot da o astfel de declaratie fara sa fiu acuzat de fals? Multumesc

Buna ziua.

Sunt inculpat intr-un proces in care mi-am recunoscut vinovatia, mi s-a dat o sentinta la judecatorie, am facut apel si acum ma judec la tribunal. Infractiunile mele sunt de natura financiara sa zicem. Nu e accident auto, dar au legatura cu banii.
Am de dat o declaratie la o institutie financiara a statului in care trebuie sa specific ca nu am suferit condamnari anterioare. Desi pot aduce cazierul care este "curat" in acest moment procedura este sa dai declaratie. Jurista acestei institutii mi-a zis ca daca am in cazier o astfel de condamnare demersul meu la aceasta institutie se opreste aici.
Insa sentinta nu este definitiva. Nu am sanse sa fiu achitat, dar nefiind definitiva nu apare nici in cazier.

Asadar pot da declaratie in care sa specific ca nu am suferit condamnari anterioare din moment ce desi eu sunt judecat sentinta nu e definitiva? Este dupa litera legii? Nu vreau sa risc sa fiu acuzat de fals in declaratii.

Multumesc
Ultima modificare: Luni, 7 Noiembrie 2011
lazarush, utilizator
Cel mai recent răspuns: alexandrugroza , utilizator 17:27, 7 Noiembrie 2011
nu riscati,...din moment ce nu sunteti condamnat, def. si irev. orice declaratie in sensul la care vb. nu va fi considerata mincinoasa
nu risca
Ultima modificare: Luni, 7 Noiembrie 2011
joulya, utilizator
De acord cu domnul Sebastian, in momentul acesta dvs. nu aveti o hotarare definitiva si nu puteti fi acuzat de fals in declaratii.Insa , daca institutia la care veti da aceasta declaratie va aduce la cunostinta ca orice schimbare in cazier trebuie declarata, atunci aveti obligatia sa spuneti adevarul in caz ca veti fi condamnat definitiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sau nu sa imi infiintez firma? stanculescumaria stanculescumaria Acum 2 ani am facut o prostie: am ajutat pe cineva care lucra la aceeasi firma cu mine si careera intr-o situatie critica cu o adeverinta de venit. Mai exact ... (vezi toată discuția)
Infractiune de fals in declaratii ? gabyteo gabyteo Am avut o condamnare cu suspendare pentru care a intervenit reabilitarea de drept. Am participat la un concurs pentru ocuparea unui post in care se mentiona ca ... (vezi toată discuția)
Angajare- declaratie care nu corespunde adevarului Daniel255 Daniel255 Buna Ziua. Am cazierul curat. Insa in trecut am fost condamnat penal intr-o tara CSI. la angajare se cere (declaratie scrisa ca nu a fost condamnat penal ... (vezi toată discuția)