Buna ziua,
intru in CIC si am venituri atat din activitati independente cat si din salarii.
Agentia teritoriala refuza sa ia in calcul veniturile obtinute din activitati independente in lunile in care am fost in concediu prenatal si medical la serviciu. Motivul lor este ca nu am voie sa realizez venituri din PFA cat sunt in CM la serviciu (nu am contract cu casa de sanatate, nu am primit CM si pentru PFA)
In luna februarie am patru zile fara concediu medical si am si incasari in zilele respective pe PFA. Pot cere recalcularea indemnizatiei si luarea in calcul a incasarilor realizate in cele patru zile?
Legea zice
Art. 4
(1) In calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6), considerate luna intreaga.
(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).
(3) Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (2).
Va multumesc
Contractul pe apartament e ok, si l-am dusc in original sa-l vada. M-am dus personal si am semnat acolo ca-l luam in spatiu. E vorba de un apartament, deci nu se pune problema ca nu erau actele in regula. Anexa numarul 14 nu i s-a cerut.
Eu nu am stiut ca musat trebuie sa fie acolo si am zis ca a plecat in Md ca are treaba pe acolo, sectoristul a zis ca trebuie sa-l vada. In fine, oricum contest orice decizie si merg pana in panzele albe. Sper ca au un temei legal si nu sunt doar niste prejudecati tampite.
Multumesc de raspuns, dar as dori sa-mi dati baza legala a refuzului de eliberare a CI, in conditiile in care legea zice altfel. O procedura bate o lege?
VI. DOVADA ADRESEI DE DOMICILIU SAU DE RESEDINTA SE POATE FACE CU UNUL DIN URMATOARELE DOCUMENTE:
a) acte incheiate in conditiile de validitate prevazute de legislatia româna in vigoare, privind titlul locativ;
b) declaratia scrisa a gazduitorului, persoana fizica sau juridica, de primire in spatiu, insotita de unul dintre documentele prevazute la lit. a);
c) declaratia pe propria raspundere a solicitantului, insotita de nota de verificare a politistului de ordine publica, prin care se certifica existenta unui imobil, faptul ca solicitantul locuieste efectiv la adresa declarata, pentru persoana fizica ce nu poate prezenta documentele prevazute la lit. a) si b); pentru minorii si persoanele fizice puse sub interdictie, declaratia se da si se semneaza de către parinti sau de către reprezentantii lor legali;
d) documentul eliberat de primarii, din care sa rezulte ca solicitantul sau, după caz, gazduitorul acestuia figureaza inscris in Registrul agricol.
Zice ca punctul C e necesar doar daca nu ai puncul a sau b, nu?
Buna ziua,
tatal meu are cetatenie dubla, a obtinut cetatenia romana de putin timp. Vrea sa-si faca buletin de Romania la mine in apartament. A depus toate actele si a plecat in Rep. Moldova , dar la o saptamana a venit sectoristul sa verifice daca locuieste la mine. Eu i-am zis ca inca nu s-a mutat. Acesta a facut un proces verbal si a zis ca o sa i se refuze buletinul deoarece tata nu locuieste de facto in apartamentul meu.
Legea zice ca dovada adresei de resedinta se face cu contract de vanzare cumparare sau de inchiriere, sau act de luare in spatiu si doar in absenta celor de mai sus se face procedura cu verificarea sectoristului. Nou am facut luare in spatiu, de ce ar mai avea nevoi si de alte verificari? Problema e ca tata o sa stea mai mult in Moldova, dar domiciliu il stabileste in Romania. Ar fi ast ao problema in emiterea buletinuli sau este exces de zel din partea autoritatilor? Va multumesc