Buna ziua,
intru in CIC si am venituri atat din activitati independente cat si din salarii.
Agentia teritoriala refuza sa ia in calcul veniturile obtinute din activitati independente in lunile in care am fost in concediu prenatal si medical la serviciu. Motivul lor este ca nu am voie sa realizez venituri din PFA cat sunt in CM la serviciu (nu am contract cu casa de sanatate, nu am primit CM si pentru PFA)
In luna februarie am patru zile fara concediu medical si am si incasari in zilele respective pe PFA. Pot cere recalcularea indemnizatiei si luarea in calcul a incasarilor realizate in cele patru zile?
Legea zice
Art. 4 (1) In calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6), considerate luna intreaga.
(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).
(3) Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (2).
Sarcina - cim
anavis20
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Sunt in situatia urmatoare: am fost angajata pe data de 02.02.2015 cu contract pe perioadata determinata pana ... (vezi toată discuția)