zboldis@gmail.com
Cu deosebit respect
In anul 1972 am cumparat cu CONTRACT DE VANZARE CUMPARARE 208 mp din dreptul de proprietate de sub (date CF, nr top. in suprafata totala de 787mp) imobil ce in totalitate reprezinta teren de constructie in suprafata de 208 mp, impreuna cu casa familiala ce se gaseste construita pe acel teren.
In anul 2005 se vinde restul terenului (de 579 mp) cu constructia ce se gaseste amplasata pe acel teren.
In data de 30. 05. 2016 prin Biroul unui Executor Judecatoresc am primit de la noi proprietari ai terenului (vecin) cumparat in 2005 o INVITATIE LA NEGOCIERE, prin care se doreste reglementarea situatie terenului cu nr. top. **/* din c. f. **** proprietatea subsemnatilor (noilor vecini), din care o parte se gaseste sub constructia dvs.(adica sub casa cumparata in 1972) asa cum reiese din schita intocmita de expertul topografic ***.
Mentionez: Vanzatorul din 2005 este fiica vanzatorilor din 1972.
Semnatarii invitatie in urma discutiilor doresc o chirie anual de *** lei pentru terenul de circa 60 mp, de sub casa pe care l-am cumparat in 1972 si l-am stapanit pana la data de 30. 05. 2016 (timp de 44 de ani) fara nici o pretentie teritoriala de la nimeni
Ce este de facut?
Multumesc pentru atentie
zboldis@gmail.com
Concret:
Un medic roman in Franta (medic de famile liber profesionist) in aprilie 2013 a incheiat un contract de inchiriere pentru un cabinet medical cu Primaria unei comune din Franta.
In data de 05 iunie 2014 in urma unui atac de cord medicul a decedat.
In septembrie familia a primit de la Primaia comunei o scrisoare prin care:
- se cerea familiei acceptul pentru rezilierea contractului,
- prin care familia a fost informata ca, Contractul de inchiriere a fost incheiat pe o perioada de 5 ani cu valabilitate pana in 2018 si in conformitate cu un articol din contract in caz de deces a medicului, plata chiriei va fi suportata de mostenitori sai, sau de cei indreptatiti.
Mentionez:
- famila nu a fost parte semnatara a Contractului si nu a avut cunostinta de prevederile Contractului
- medicul in 2011 a divortat de fosta sotie, iar cei doi copii (un baiat de 10 ani si o fetita de 5 ani) conform sentintei de divort au fost incredintati spre crestere mamei, tatal fiind obligat la plata pensiei alimentare
- medicul nu are bunuri mostenibile in Romania nici in Franta, din contra in Franta are un credit de 50000 de euro luat de la o banca pentru cumpararea clientelei si a bunurilor mobile din cabinet.
Intrebare:
1. CUM SA PROCEDEZE FAMILIA MEDICULUI
- sa semneze hartia pentru rezilierea acelui contract,
- in ce calitate sa semneze acel Contract
2. CĂREI INSTITUTIE A STATULUI ROMAN (a carei cetateni sunt) TREBUIE SA SE ADRESEZE PENTRU PROTECTIE familia medicului, daca Primaria comunei din Franta va emite pretentii financiare?
Multumesc pentru intelegere
Multumesc pentru atentie.
Divortul s-a pronuntat la Judecatoria Oradea.
Actul i-mi este necesar pentru cetatenie maghiara. Nu mai tin minte denumirea actului ce mi se cere (certificat, sau ce denumire), dar mi s-a spus ca este in mai multe limbi si nu trebuie tradus.
Multumesc
Sunt divortat printr-o hotarare definitiva. Mi se cere un formular tip UE, care nu mai trebuie tradus si legalizat, (certificat, hotarare, act, nu stiu precis denumirea ) . Cine elibereaza asa ceva
si ce acte sunt necesare ?
Multumesc mult.
Sunt membru a unei fundatii cu datorii la o firma de telefonie mobila. Fundatia nu mai are fonduri ca sa poate plati abonamentul. Fundatia nu mai are bunuri, nu are bani, nu are cont bancar.
Cum se poate declara fundatia falimentara, sau dizolva?
Ce este de facut???