avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Legislatia internationala. Persoana Juridica franceza ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Legislatia internationala. Persoana Juridica franceza (primaria unei comune din Franta) contra persoana fizica de cetatenie romana

Concret:
Un medic roman in Franta (medic de famile liber profesionist) in aprilie 2013 a incheiat un contract de inchiriere pentru un cabinet medical cu Primaria unei comune din Franta.
In data de 05 iunie 2014 in urma unui atac de cord medicul a decedat.
In septembrie familia a primit de la Primaia comunei o scrisoare prin care:
- se cerea familiei acceptul pentru rezilierea contractului,
- prin care familia a fost informata ca, Contractul de inchiriere a fost incheiat pe o perioada de 5 ani cu valabilitate pana in 2018 si in conformitate cu un articol din contract in caz de deces a medicului, plata chiriei va fi suportata de mostenitori sai, sau de cei indreptatiti.
Mentionez:
- famila nu a fost parte semnatara a Contractului si nu a avut cunostinta de prevederile Contractului
- medicul in 2011 a divortat de fosta sotie, iar cei doi copii (un baiat de 10 ani si o fetita de 5 ani) conform sentintei de divort au fost incredintati spre crestere mamei, tatal fiind obligat la plata pensiei alimentare
- medicul nu are bunuri mostenibile in Romania nici in Franta, din contra in Franta are un credit de 50000 de euro luat de la o banca pentru cumpararea clientelei si a bunurilor mobile din cabinet.
Intrebare:
1. CUM SA PROCEDEZE FAMILIA MEDICULUI
- sa semneze hartia pentru rezilierea acelui contract,
- in ce calitate sa semneze acel Contract
2. CĂREI INSTITUTIE A STATULUI ROMAN (a carei cetateni sunt) TREBUIE SA SE ADRESEZE PENTRU PROTECTIE familia medicului, daca Primaria comunei din Franta va emite pretentii financiare?
Multumesc pentru intelegere
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 12:03, 8 Ianuarie 2015
Succesibilii medicului sunt copiii, fosta sotie nemaiavand nicio legatura cu chestiunea.
Ea este doar tutorele copiiilor, calitate in care poate sa raspunda locatorului ( Comunei din Franta) ca nu doreste continuarea contractului de inchiriere si ca este de acord cu rezilierea.
Niciun creditor al medicului decedat nu se poate atinge de averea personala a succesibililor sai, nici macar daca acestia accepta succesiunea. Incepand cu octombrie 2011, conform noului Cod Civil, mostenitorii accepta mostenirea raspunzand pentru datoriile succesiunii doar in limita activului succesoral. In speta de fata neexistand acest activ succesoral, nici macar nu are sens ca sa accepte cineva mostenirea.
Nu exista o institutie a statului care sa apere cetatenii de diverse pretentii financiare: daca urmasii medicului vor fi actionati in judecata isi vor angaja avocat sa ii apere. Daca nu isi pot permite plata acestuia vor putea cere ajutor public judiciar.
Pai nu vad de ce ar semna hartia, ca ea nu are legatura cu faptul ca el a inchiriat spatiul, iar copiii sunt minori si nu pot semna asa ceva. Iar ca ea sa semneze in numele minorilor mi s-ar parea bizar. Se aplica legile franceze si bineinteles, dreptul european bate legile franceze daca acestea ar incalca drepturile omului in situatia respectiva. Dupa parerea mea, ar fi mai bine sa consulte un avocat francez inainte de a semna asa ceva, ca nu se stie ce complicatii mai apar in cazul in care semneaza hartia.
Multumesc pentru raspuns si informatii.
In ce masura pot fi implicati in aceasta cauza, familia medicului (parintii, fratii).
Poate ar trebui ignorat si replicat adresantul necunoscut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietarul imobilului în care stau cu chirie a decedat. cum pot anula contractul? celentano12021980 celentano12021980 Buna ziua, Am si eu o nelamurire, Eu am inchiriat un apartament de la un cabinet medical individual cu care am semnat un contract de inchiriere, Din partea ... (vezi toată discuția)
Buna seara. as vrea sa fac o declaratie pe proprie raspundere ... Cioran Oana Cioran Oana Buna seara. As vrea sa fac o declaratie pe proprie raspundere la un notar in Franta, care sa fie valabila in Romania. Este posibil? (vezi toată discuția)
Succesiune - cum? unde? ptrclavinia ptrclavinia succesiunea se poate face la orice cabinet notarial vreau eu? in orice oras? ce acte am nevoie pt succesiune? precizez ca sunt unica mostenitoare. unde imi ... (vezi toată discuția)