avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietarul imobilului în care stau cu chirie a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietarul imobilului în care stau cu chirie a decedat. Cum pot anula contractul?

Buna ziua, Am si eu o nelamurire, Eu am inchiriat un apartament de la un cabinet medical individual cu care am semnat un contract de inchiriere, Din partea cabinetului medical respectiv a semnat administratora( era o doamna doctor, era firma ei, ea era patroana). Acum cateva zile aceasta decedat. Ea imi emitea factura pe numele firmei pentru a putea deconta la serviciul meu. Acum vreau sa imi gasesc alt apartament cu chirie si vreau sa intocmesc un alt contract de inchiriere cu un nou proprietar. Nelamuririle mele sunt urmatoarele : pot incheia noul conttract de inchiriere cu noul proprietar , avand in vedere faptul ca eu am deja un contract de inchiriere cu cabientul medical individual a carei patraoana/ adminstratora a decedat? Trebuie sa fac vreun demers legat de vechiul contract de inchiriere pentru a al anula sau pentru a fi in legalitate? Multumesc anticipat pentru ajutor.
Ultima modificare: Duminică, 8 Octombrie 2017
celentano12021980, utilizator
Cel mai recent răspuns: wildfang123 , utilizator 13:38, 10 Iunie 2021
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua. Nu doresc ca actualul contract de închiriere să-l mai păstrez, ci vreau sa il reziliez si sa imi gasesc un alt apartament cu chirie si sa inchei contract de inchiriere cu un alt proprietar. nu stiu cum sa fac sa reziliez contractul cat mai repede, dar nu stiu cum sa o fac.
Succesiunea după titulara cabinetului medical individual nu s-a făcut. Proprietarul a decedat acum o saptamana. eu nu vreau sa astept sa se faca succesiunea . eu vreau sa reziliez cat mai repede contractul, ca sa pot face altul cu un alt proprietar. eu nu mai locuiesc acolo. nu vreau sa mai am legatura cu nimeni din familia decedatului .
este vorba despre cabinet medical individual.
Ultima modificare: Luni, 9 Octombrie 2017
celentano12021980, utilizator
Din ce ati spus, doamna trebuie sa fi avut un SRL, daca a incheiat ca administrator contractul de inchiriere. Daca era afectat profesiei, trebuie sa asteptati desemnarea unui nou administrator cu care veti rezilia contractul. Daca nu, veti rezilia contractul cu mostenitorul sau mostenitorii defunctei. Din pacate, nu exista un caz mai rapid deoarece contractul reprezinta prin definitie un acord de vointe. Dvs aveti intentia de reziliere si la fel trebuie sa fie exprimata si de cealalta parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietar decedat, probleme cu mostenitorii Tulcea1234 Tulcea1234 In 2010 fiul meu a luat in chirie un apartament de 2 camere in Tulcea de la o doamna care locuia in Germania casatorita cu un cetatean german, prin intermediul ... (vezi toată discuția)
Ocupare ''abuziva'' imobil cu proprietar decedat Studentanonim Studentanonim Buna ziua ! Am si eu nevoie de un sfat cum ar trebuii procedat corect si cat mai .... legal pentru urmatoarea situatie : locuiesc cu chirie ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere spatiu vasilemb vasilemb Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu trei probleme: 1. Sunt asociat la o societate comerciala si am inchiriat ACUM 1 AN pe firma un sediu cu contract de ... (vezi toată discuția)