avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara. As vrea sa fac o declaratie pe proprie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara. As vrea sa fac o declaratie pe proprie raspundere ...

Buna seara. As vrea sa fac o declaratie pe proprie raspundere la un notar in Franta, care sa fie valabila in Romania. Este posibil?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:16, 1 Martie 2021
Declaratie ca?
Ca este de acord cu donatia facuta parintilor mei

raluk0207 a scris:

Declaratie ca?

Cine da declarația, ca nu se intelege? (In intrebare ati spus ca dvs)
Cine a facut donația părinților?
Părinții sunt in viata?
Ultima modificare: Duminică, 21 Februarie 2021
raluk0207, utilizator
Deci, parintii mei au primit un apartament printr-un act de donatie. Acum, parintii mei vor sa vanda acest apartament, iar cumparatorii vor sa il cumpere cu credit ipotecar. Banca le cere parintilor mei declaratii de la toti copiii donatorului cum ca sunt de acord cu aceasta donatie si nu au nici o pretentie. Din donatori mai unul este in viata.

raluk0207 a scris:

Cine da declarația, ca nu se intelege? (In intrebare ati spus ca dvs)
Cine a facut donația părinților?
Părinții sunt in viata?

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate. Nici la notar francez, nici in alta parte.
A nu avea pretentii, înseamnă că după decesul donatorului, copiii acestuia nu vor pretinde rezerva succesorala si nu vor solicita reductiunea donatiei.
Dacă donatorul este încă în viață, o astfel de declarație este nula absolut, fiind un pact asupra unei mosteniri viitoare.
Art.956 din Codul civil, prevede ca
"Dacă prin lege nu se prevede altfel, sunt lovite de nulitate absolută actele juridice având ca obiect drepturi eventuale asupra unei moșteniri nedeschise încă, precum actele prin care se acceptă moștenirea sau se renunță la aceasta, înainte de deschiderea ei, ori actele prin care se înstrăinează sau se promite înstrăinarea unor drepturi care s-ar putea dobândi la deschiderea moștenirii."
Exact asta trebuie să le arătați celor de la bancă.

Alte discuții în legătură

Declaratie proprie raspundere - se poate revoca/retrage? milupul milupul Buna ziua. Poate persoana care a dat o declaratie pe propria raspundere de renuntare la dreptul de a invoca actiunea in reductiunea liberalitatilor excesive sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am donat un apartament catre o persoana (prietena) ... andryzs andryzs Buna ziua. Am donat un apartament catre o persona (prietena) cu contract de donatie unde s-a mentionat ,,prezenta donatie nu aduce atingere rezervei ... (vezi toată discuția)
Donatie lia28 lia28 In 2014 am primit prin donație un apartament de la fratele soțului, donatari fiind eu și soțul. In 2020 am vândut apartamentul, dar notarul cere la ... (vezi toată discuția)