trandafir2
Moderator 3din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
@ Cioran Oana,
Fara sa intram in polemica si alte discutii sterile, apreciez ca in speta sunt aplicabile disp art 1091 alin 4 cod civil, privind "consimtirea la instrainare", adica, daca banca v-a cerut o declaratie, atunci DATI o declaratie.
Unde? Nu la notar francez, ci la consulatul sau ambasada Romaniei in Franta. Deci, telefon, programare si la treaba.
Pe de alta parte, dupa mine, este valabila si o declaratie facuta la un notar francez, ulterior tradusa, insa pentru acest aspect, solicitati un accept al bancii in prealabil, strict pe chestiune.
IMPORTANT este ce va spune banca si nu altcineva. Ei cer actul, ei decid. Ok? Bafta multa!!
raluk0207
Utilizator 5din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu ok.
Banca cere un act nul absolut.
Este o aberatie si o ilegalitate. Si pentru că e un act nul absolut nu pune banca la adăpost cu absolut nimic.
Dvs nu puteti sa renunțați la drepturile succesorale și la rezerva succesorala, atat timp cât donatorul traieste. Nu puteți renunta la ceva ce in momentul de fata nu aveti.
Dacă banca cere o declarație ca o sa il strangeti pe unu de gât, dvs o dati?
Notarul francez o sa va faca pentru că nu îl interesează nici legislația din România, nici împrejurarea in care va trebuie si nici nu o sa va faca o autentificare, ci o legalizare de semnătură, care în România nu va fi acceptată.
Art.1091 se refera la înstrăinarea cu titlu oneros.
Nu are nicio legatura cu situația de fata, în speță fiind vorba de o donație.
dupe ce o sa duceti ce vor, or sa mai vrea si altele, mai bine e ca parintii dvs sa incerce sa gaseasca cumparator care cumpara cu banii lui, nu cu ai bancii.
Donatie
lia28
In 2014 am primit prin donație un apartament de la fratele soțului, donatari fiind eu și soțul. In 2020 am vândut apartamentul, dar notarul cere la ... (vezi toată discuția)