avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune - cum? unde?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune - cum? unde?

succesiunea se poate face la orice cabinet notarial vreau eu? in orice oras?
ce acte am nevoie pt succesiune? precizez ca sunt unica mostenitoare.
unde imi foloseste aceasta succesiune? la ce?
multumesc
Cel mai recent răspuns: geomih , utilizator 16:34, 3 Iunie 2010
Da, la orice cabinet notarial din raza judecatoriei ultimului domiciliu al defunctului. Cu exceptie cazului in care notarul a fost sesizat din oficiu cu privire la deschiderea succesiunii si la existenta bunurilor din succesiune, caz in care este singurul competent, chiar daca in raza judecatoriei exista si alte birouri notariale.

multumesc
si la ce imi foloseste aceasta succesiune?
Certificatul de mostenitor eliberat de notar serveste la dovedirea calitatii de mostenitor, a masei succesorale si a intinderii drepturilor mostenitorilor. In temeiul lui va puteti inscrie dreptul de proprietate in cartea funciara.

dupa decesul mamei mele, am aflat ca ea semnase un contract de intretinere cu o familie, mama mai avind doar uzufruct viager asupra apartamentului ei. deci cred ca nu mai poate fi vorba de drept de proprietate ( sau pot cere anularea acestui contract?).
la ce mai imi poate folosi succesiunea?
Daca mama nu a avut bunuri in patrimoniu, nu va foloseste la nimic. Dreptul de proprietate asupra imobilului l-a transmis cu ocazia incheierii contractului, iar dreptul de uzufruct s-a stins prin decesul ei.

Vedeti totusi ca mama sa nu fie titulara vreunui drept de restituire. Sau poate ca exista bunuri din vreo succesiune acceptata de mama dar inca nedezbatuta, bunuri care fac parte din patrimoniul lasat de ea.


Intrebare: intretinatorii s-au achitat de obligatia de intretinere?





Ultima modificare: Joi, 3 Iunie 2010
themis, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere ptrclavinia ptrclavinia o persoana a facut contract de intretinere cu o familie , deci dupa ce moare persoana respectiva, apartamentul - obiectul contractului va deveni a familiei ... (vezi toată discuția)
Succesiune utilizator1973 utilizator1973 Buna seara, In urma decesului sotului meu, va rog sa ma ghidati in legatura cu succesiunea: apartament dobandit de sot inaintea casatoriei; mentionez ca avem ... (vezi toată discuția)
Act de partaj voluntar cu uzufruct viager cipriang4s cipriang4s Buna ziua,numita C M. a incheiat un Contract de partaj voluntar prin care ia lasat casa unui nepot cu instituirea uzufructului viager!Nepotul nu a ingrijito pe ... (vezi toată discuția)