avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna seara,
In urma decesului sotului meu, va rog sa ma ghidati in legatura cu succesiunea: apartament dobandit de sot inaintea casatoriei; mentionez ca avem un copil.
De asemenea, cum se procedeaza cu cabinetul medical al sotului decedat si cu bunurile inregistrate pe acest cabinet (autoturism), cont bancar, etc.
Detinem, de asemenea, un al doilea apartament, achizitionat cu credit bancar ipotecar, la care detinem parti egale eu si sotul decedat. Ce se intampla in acest caz?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 21:42, 1 Noiembrie 2012
Dezbateti succesiunea. Pentru apartamentul dinaintea casatoriei cotele vor dvs 1/4 si copilul 3/4 , cabinetul medical la fel inclusiv autoturismul oe firma, apartamentul achizitionat in timpul casatoriei se va imparti doar 1/2 intre dvs si copil in aceleasi cote de mai sus 1/4 din 1/2 dvs si 3/4 din 1/2 copilul, bineinteles ca veti prelua si creditul ipotecar.
Mergeti la notarul de pe raza judecatoriei unde defunctul a avut ultimul domiciliu cu certificatul de deces, acte de stare civila, certificat casatorie dvs certificat nastere copil, Carti identitate, doi martori care l au cunoscut pe defunct, actele de proprietate certificate fiscale pt bunurile imobile. Pt cabinetul medical daca este luat spatiul prin concesiune nu aveti ce prelua prin mostenire Decat aparatura daca a apartinut dansului, adica cumparata de dansul. Daca spatiul era in proprietate atunci si acel spatiu ca intra in masa succesorala.
Multumesc.
costurile notariale sunt la valoarea bunurilor? Pot exista diferente intre cabinetele notariale din acest punct de vedere?
Da, taxele notariale sunt in functie de evaluarile bunurilor conform expertizelor notariale. Pot fi diferente, intrucat notarii au niste "praguri" (minim / maxim) intre care pot stabili taxele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convenție matrimonială după căsătorie: pot fi trecute bunurile comune doar în proprietatea unuia dintre soți? alfa19 alfa19 Casatorie in noiembrie 2011. Comunitate legala. 1. Sotia a achizitionat in timpul casatoriei un spatiu comercial si un autoturism. Dorim ca aceste bunuri sa ... (vezi toată discuția)
Duplicat certificat deces dobi dobi cum pot sa obtin duplicat al unui certificat de deces?Fostul meu sot(cu care am un copil) a decedat.Actuala sotie(vaduva) nu vrea sa-mi dea copie a ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am catalina45 catalina45 buna ziua. sotul meu a decedat si mostenitori sunt ficele din prima casatorie si eu. insa, in actele apartamentului si autiturismului nu este si numele meu ... (vezi toată discuția)