avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de intretinere

o persoana a facut contract de intretinere cu o familie , deci dupa ce moare persoana respectiva, apartamentul - obiectul contractului va deveni a familiei respective. s-a facut intabularea binenteles aceea persoana avind drept de uzufruct viager.
intrebare : copilul persoanei poate sa atace in instanta acel contract de intretinere? are rost sa demareze un proces? sanse sunt?
de mentionat ca acel contract s-a intocmit in 2008, copilul afland doar acum.in 2010. persoana are 63 de ani si este bolnava de diabet, inima, picior amputat in urma unei gangrene, al doilea este deja cu gangrena, persoana respectiva folosind tramal si fortarl din cauza durerilor.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 00:11, 4 Martie 2010
Atat timp cat persoana in cauza are discernamant, chiar daca are 63 ani, actul este valabil.Presupun ca la acest aspect va referiti.
Daca persoana poate demonstra ca nu a fost respectata clauza de intretinere atunci poate demara un proces pentru anularea contractului de intretinere! Exista sanse!
In principiu orice act poate fi atacat atata timp cat exista si probe.
Este contract de intretinere sau donatie/vanzare nuda proprietate, pt ca vorbiti de doua lucruri diferite?
Dar daca ei o intretin si asta a fost vointa ei, dvs. alegeti daca o respectati sau nu.
este contract de intretinere
dar cum se poate demonstra nerespectarea clauzei de intretinere?
dar discernamintul? avind in vedere ca actul a fost facut in 2008
Pt neexecutarea obligatiilor de intretinere nu se poate cere anularea, ci indeplinirea acestora sau rezilierea, dar contractul fiind intuitu personae, aceste lucruri nu se pot solicita decat de catre intretinut ( in speta mama dvs.).

Dvs. puteti solicita anularea, daca exista motive de nulitate sau anulabilitate, de exemplu daca aveti dovezi ( inscrisuri, proba cu martori etc.) ca la semnarea actului mama nu avea discernamant sau consimtamantul i-a fost surprins prin dol ( a fost indusa in eroare), violenta ( a fost amenintata) etc., daca ea credea ca semneaza un act dar de fapt era contract de intretinere etc.
Lipsa discernamantului se poate proba prin inscrisuri ( retelele sau fisa medicala conform carora lua medicamente care contin substante halucinogene - de ex. Fortral-ul) si martori ( puteti chema doctorul si vecini, prieteni care pot depune marturie despre starea medicala/psihica a mamei in perioada semnarii actului).

In toate cazurile, luati legatura cu un avocat sa va ajute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere Adimate Adimate Buna ziua.Vreau sa aduc in dezbatere urmatorul subiect: In anul 2008 sora mea a facut cu tatal nostru un contract de intretinere in schimbul averii lui (un ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de vinzare cumparare cu uzufruct viager AndreiNiculina AndreiNiculina Am incheiat un act de vinzare cumparare cu rezervarea dreptului de uzufruct viager din partea vinzatorului in anul 2008. Acum se incearca desfacerea acestui ... (vezi toată discuția)
Mătușa mea, fără urmași dar cu cinci surori, a făcut testament pentru cinci nepoți. pot ataca surorile testamentul? glasseswipes glasseswipes Matusa mea nu a avut copii iar parintii numai traiesc. Ea are 5 surori. Ea a facut un testament prin care lasa toate bunurile la 5 nepoti. Intrebarea este: pot ... (vezi toată discuția)