avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare contract de vinzare cumparare cu uzufruct ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare contract de vinzare cumparare cu uzufruct viager

Am incheiat un act de vinzare cumparare cu rezervarea dreptului de uzufruct viager din partea vinzatorului in anul 2008. Acum se incearca desfacerea acestui act. In acest caz ce ma sfatuiti sa fac? Cum poate ataca persoana respectiva acest act? Cum sa procedez eu ?
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 21:44, 18 Decembrie 2011
Sansele de a anula un astfel de contract sunt zero, decat daca exista motive de nulitate/anulabilitate care pot fi demonstrate, prin probe.
Dar daca veti fi dat in judecata, trebuie sa va aparati, atunci va angajati urgent avocat.
Ultima modificare: Duminică, 18 Decembrie 2011
Ana-Maria Dutescu, Avocat
Buna seara,
Presupun ca rezilierea este facuta pe cale judecatoreasca, altfel rezilierea unilaterala nu produce efecte.Trebuie sa dovediti in fata instantei ca cererea de reziliere este netemeinica, cu ajutorul martorilor, inscrisurilor sau a altor probe pe care le considerati relevante poate aveti o sansa din mai multe...in orice caz, trebuie sa luati legatura cu un avocat daca procesul se afla pe rolul instantei de judecata.
Se incearca, sau deja ati primit citatie?Nulitatile relative pot fi invocate in 3 ani iar cele absolute oricand.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titular proprietate cu interdictie Dafina M Dafina M Buna seara, Prietena mea vrea sa cumpere un apartament unde la titular proprietate figureaza o persoana si o alta persoana cu uzufruct viager. La notar, la ... (vezi toată discuția)
Nulitate absoluta contract v-c, consecinte... marius2474 marius2474 Buna seara! Sint [b]pirit[/b] intr-un proces. Pe scurt as dori sa stiu daca mi se aduce nulitatea contractului de v-c pe ( pe baza erorii distructive de vointa ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare cu uzufruct viager Mariana2 Mariana2 Buna ziua, as avea o intrebare in legatura cu acest subiect. Parintii mei au facu acte vanzare cumparare cu uzufruct viager insa fara ca acest lucru sa fie ... (vezi toată discuția)