avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare-cumparare cu uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare-cumparare cu uzufruct viager

Buna ziua, as avea o intrebare in legatura cu acest subiect.
Parintii mei au facu acte vanzare cumparare cu uzufruct viager insa fara ca acest lucru sa fie adus la cunostinta surorii mele. Acum aceasta ma ameninta ca ma da in judecata in urma incheierii acestui act. Ea nu vrea nicio despagubire ci sa anuleze actul.
Poate sa faca acest lucru?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 19:38, 23 Martie 2011
Nu poate desfiinta actul, poate sa demonstreze ca este o donatie deghizata si - la dezbaterea succesiunii sa ceara reductiunea acestei donatii pana la cota parte de mostenire ce vi se cuvine, urmand ca dvs sa fiti obligata sa ii platiti - valoarea cotei ce i se cuvine.
sora dvs nu are nicio sansa sa obtina anularae actului, parintii dvs ca proprietari puteau sa vanda oricui doreau.
Un proces privind constatarea nulitatii absolute a unui act autentic este f. dificil.Teoretic, poate cere nulitatea absoluta , insa numai dupa decesul parintilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cu titlu oneros a uzufructului GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, parintii mi-au facut acum un an act de vz-cu cu uzufruct pe casa care o detin. Acum vor sa-mi vanda si uzufructul in ideea ca fratilor mei le vor ... (vezi toată discuția)
Testament, mostenire, act donatie sau act vinzare-cumparare quiety quiety Buna ziua, Mama mea s-a recasatorit si apoi impreuna s-au mutat intr-un apartament la inceputul anilor 80, unde locuiesc si in prezent. Intre timp ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare floridelotus floridelotus Buna ziua! Spuneti-mi va rog un act de vanzare -cumparare facut de un parinte catre un fiu in defavoarea celuilalt,poate fi atacat in instanta?In acest caz ar ... (vezi toată discuția)