avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere

Buna ziua.Vreau sa aduc in dezbatere urmatorul subiect:
In anul 2008 sora mea a facut cu tatal nostru un contract de intretinere in schimbul averii lui (un apartament cu 4 camere).Eu am aflat de acest contract abia dupa decesul tatalui nostru.Am atacat in instanta contractul si am facut dovada atat cu martori cat si cu inscrisuri ca sora mea nu a respectat clauzele acelui contract (ea are o pensie de 500 de lei iar tatal nostru avea 1200 lei pensie-deci nu avea ea cum sa il intretina pe el , inmormantarea si obiceiurile de pomana au fost suportate de mine etc..)Sora mea nu s-a prezentat niciodata la judecatorie , deci nu a administrat nici o proba in apararea ei.la urmatoarea infatisare cred ca sentinta va ramane in pronuntare si voi castiga .apel nu poate face pentru ca valoarea nu depaseste suma de 1 miliard de lei si deci singura ei cale de atac dupa este recursul in care din cate am inteles nu mai poate aduce probe sau martori sau administra probe ci poate ataca decat procedura.ce sanse are de castig daca face recurs?si daca face recurs este obligata sau nu sa achite taxa de timbru la valoarea apartamentului?Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 22:56, 3 Martie 2010
Intretinerea poate insemna alimente, ingrijire medicala, curatenie la domiciliu, nu neaparat sume de bani sau contravaloarea in diferite servicii.
Sora are sanse sa vi se respinga actiunea.
Sora mea NU a respectat contractul deoarece eu am platit si am facut si dovada cu chitanta si martori ca inmormantarea am suportato eu.Consider ca daca 2 persoane incheie un contract de acest gen cu clauze bine specificate si una dintre parti nu isi indeplineste intru-totul ceea ce si-a insusit acel contract este ca si nul
Depinde de contract. Pt neexecutarea obligatiilor se poate cere rezilierea sau indeplinirea lor.
In cazul contractului de intretinere, acesta este unul intuitu personae, deci doar intretinutul putea cere executarea sau rezilierea.
Mostenitorii, in speta dvs., nu au dreptul sa ceara instantei rezilierea, eventual anularea ( pe motive bine determinate, nu mai intru in amanunte), decat daca actiunea ar fi fost inceputa de defunct.
Eu in continuare nu va dau nici o sansa de reusita, poate alti colegi de pe forum sa aiba alta parere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere atac Simion.Raluca Simion.Raluca Buna ziua.Mama mea si cu bunicul au incheiat acum 7 ani la notar un contract prin care mama se obliga sa l intretina pentru ca bunicul avea pensie foarte mica ... (vezi toată discuția)
Contractul de intretinere cu drept de uzufruct viager poate fi atacat? elyelena elyelena buna ziua.parintii mei mi-au facut contract de intretinere cu drept de uzufruct viager unei case si unui teren.in tot timpul cat au fost in viata mi-am ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere socrate111 socrate111 Ce sanse de castig in instanta sunt pentru anularea unui contract de v/c cu clauza de intretinere intocmit in timpul vietii intre o mama vaduva si cel mai mare ... (vezi toată discuția)