avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere

Ce sanse de castig in instanta sunt pentru anularea unui contract de v/c cu clauza de intretinere intocmit in timpul vietii intre o mama vaduva si cel mai mare dintre cei 4 fii ai sai in conditiile in care ....mama a beneficiat in timpul vietii de intretinerea convenita in act si pe deasupra de o camera in plus la camera avuta in proprietate de ea ,camera ce apartine conf act de prop fiului cel mare.Poate cere anularea in instanta a unui astfel de act ,unul din ceilalti 3 fii ai sai ?Cat de mult conteaza faptul ca mama a beneficiat peste 15 ani de acea camera care nu i apartinea .intretinerea acestei camere si impozitul datorat statului facandu se de fiul cel mare ?In speranta unui raspuns cat mai clar .......multumesc tuturor celor care imi vor raspunde ..........
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 17:25, 9 Mai 2010
Contractul de intretinere e intuitu personae, asta inseamna ca, daca in timpul vietii, intretinutul nu a intentat actiune in reziliere, acest drept nu se transmite mostenitorilor.
Raspunsul meu este zero sanse.
Poate alti consultanti de pe forum sa vina cu alta parere...
Sunt de acord cu adutescu insa cum toti stim orice act poate fi atacat. Exista posibilitatea - destul de hazardata - ca fratii dvs in calitate de mostenitori sa intenteze o actiune prin care sa ceara anularea contractului deoarece a fost o donatie mascata in contract de vanzare cumparare. Daca dvs demonstrati ca ati respectat obligatiile asumate prin contract nu prea au sanse.
Contractul de vanzaare/cumparare , cu clauza de intretinere, poate fi atacat cerandu/se rezilierea lui, de catre intretinut, in c azul in care obligatiile contractuale asumate prtivind intretinerea nu au fost indeplinite. Ori, daca in timpul vietii nici unul dintre partile care au incheiaty contractul nu au cerut rezileirea lui, o terta , persoana, nu o poate cere.
Daca mama,nu a inteles in timpul vietii sa denunte incalcarea prevederilor/
obligatiilor contractuale,ulterior decesului nu mai pot fi ridicate pretentii asupra contractului de vanzare cumparare sau a respectarii clauzelor acestuia
socrate111 a scris:

Ce sanse de castig in instanta sunt pentru anularea unui contract de v/c cu clauza de intretinere intocmit in timpul vietii intre o mama vaduva si cel mai mare dintre cei 4 fii ai sai in conditiile in care ....mama a beneficiat in timpul vietii de intretinerea convenita in act si pe deasupra de o camera in plus la camera avuta in proprietate de ea ,camera ce apartine conf act de prop fiului cel mare.Poate cere anularea in instanta a unui astfel de act ,unul din ceilalti 3 fii ai sai ?Cat de mult conteaza faptul ca mama a beneficiat peste 15 ani de acea camera care nu i apartinea .intretinerea acestei camere si impozitul datorat statului facandu se de fiul cel mare ?In speranta unui raspuns cat mai clar .......multumesc tuturor celor care imi vor raspunde ..........

degeaba este atacat un astefel de contract ca nu sunt sanse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretire. vasile 2 vasile 2 Contractul de intretinere cu uzufruct viager poate fi atacat ? La notariat ni s-a spus caci contractul poate fi atacat de persoana din intretinere, iar dupa ... (vezi toată discuția)
Donatie mirela teodora mirela teodora o persoana este casatorita legal, dar de aprox 20ani sta separat de partener, relatiile dintre acestea sunt rupte. copii sunt casatoriti, la casele lor, fara ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire mary222 mary222 am si eu o intrebare tatal meu a decedat a mai ramas mama iar acum am aflat ca parintii mei au intocmit cu fratele meu un contract de intretinere cu drept de ... (vezi toată discuția)