Multumesc pt raspuns..am citit si eu oug ul si stiam din ce perioada se iau in calcul veniturile brute..dar nu stiu ce contributii sociale se aplica, toate parca in afara de CASS, si cota lor in procente, tinand cont ca de anul acesta s-au schimbat...
in ianuarie 2018 am intrat in concediu prenatal, indemnizatie de maternitate, cele 126 de zile, am citit ca se determină ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni, dar contributiile sunt cele de anul acesta? la venituri vechi, contributii noi? stie cineva cum se calculeaza, care sunt si ca procent?? multumesc
Buna ziua
Locuiesc intr-un ap din sect 3. Acolo are sediul social o firma neplatitoare de TVA a unei persoane straine care nu mai este de gasit pe baza unui contract de comodat...Firma a fost infiintata in 2010, dar nu cred sa si fi depus vreo declaratie fiscala iar din 2012 a fost declarata inactiva ca urmare a nedepunerii declaratiilor fiscale.
Cum ma afecteaza la impozitul pe cladire,am citit ca tb depusa si o declaratie?
inca o data spun, firma nu are activitate, nu a avut salariati,. eu nu am nicio putere s o inchid..dar nu mi se pare normal sa platesc un impozit mai mare din aceasta cauza..ms anticipat
Am urmatoarea problema:zilele trecute mi-a explodat teava de la apometru de apa rece,chiar acolo la ceas,eram la munca, si mi s -au inundat toate camerele,inclusiv ale vecinului de jos.Am stat de vorba cu el, si-mi cere sa ii platesc daunele ca daca nu,ma da in judecata de vreo 6000-7000 ron fara tva.Daca ajungem in instanta bineinteles ca suma va fii mai mare,plus tva plus alte taxe.
mi se pare o suma colosala,el isi schimba faianta,gresia,isi pune parchet deoarece avea mocheta si s- a udat,aruncand-o,deci isi renoveaza casa .daunele n-au fost asa de mari,doar pe un perete s-a scurs apa.
Ce sanse de castig are?