Statutul profesiei de avocat prevede procedura de inscriere in Barourile din Romania a avocatilor din statele membre ale Uniunii Europene, care doresc sa exercite profesia pe teritoriul tarii noastre.
Ce ma intereseaza pe mine este daca exista posibilitatea de a oferi consultanta fara a se mai inscrie in vreun barou din Romania si fara a avea vreo forma de colaborare cu vreun cabinet de avocatura de aici, ci pur si simplu daca exista posibilitatea obtinerii unui domiciliu fiscal spre exemplu, pentru a putea emite facturi si a putea incasa onorariile pentru serviciile oferite
Buna Ziua,
Am urmatoarea situatie:
Cetatean italian, PFA, avocat, cu cabinet de avocatura deschis in Italia, doreste sa ofere consultanta juridica pe teritoriul Romaniei.
Care este procedura ce trebuie urmata in aceasta situatie, luand in considerare reglementarile Codului fiscal si cele ale Conventiilor de evitare a dublei impuneri la care au ratificat si Romania si Italia?
Poate solicita DOAR un domiciliu fiscal la un cabinet de avocatura din Romania ca sa-si poata desfasura activitatea de consultanta juridica? Sau e obligatorie deschiderea unui SRL care sa aiba ca obiect principal de activitate conultanta juridica?
Cu stima,
Oana
Multumesc frumos pentru ajutor.
In actul constitutiv al societatii am trecut corect adresa si exact asa am judecat si eu, ca in mod normal si logic adresa sediului din certificatul de inregistrare este luata din actul constitutiv.In plus, la verificarea dosarului, referentul nu a observat aceasta modificare de adresa,a ica schimbarea denumirii bulevardului si renumerotarea lui.....eu i-am atras atentia asupra acestui fapt si mi-a zis ca nu-i nici o problema.
Si nu stiu daca va trebui sa platesc inca o data toata procedura de modificare sau daca intra la erori materiale...din vina lor.
Inca o data multumesc de ajutor.
O seara buna.
Buna seara,
Am o nelamurire si as avea nevoie de ajutor.
Am infiintat o societate comerciala, dar pe certificatul de inregistrare am observat o greseala la adresa sediului social.
Greseala e generata de faptul ca in contractul de vanzare cumparare al imobilului este trecuta adresa veche, iar buletinele asociatilor si comodatarilor sunt cu adresa noua, diferand numele bulevardului, numarul bulevardului.
Tinand cont de datele trecute in contractul de vanzare cumparare al imobilului, am intocmict contractul de comodat pe acea adresa fara a mentiona modificarile (stiu...greseala mea, dar a fost primul dosar cu care m-am prezentat la reg com, fara sa ma sfatuiasca nimeni), iar actul constitutiv contine date de pe noile carti de identitate cu noua adresa.
Nu cunosc procedura in aceasta situatie. Ce am de facut?
Va multumesc
Multumesc frumos pentru raspuns.
Buna ziua,
Am urmatoarea nedumerire si am nevoie de ajutor.
Se poate retrage un dosar depus la registrul com. depus pt inffintare soc. com. si daca daca, care este procedura?
Va multumesc anticipat
Multumesc de raspuns.
Si mie mi-a sunat la fel de ciudat, dar m-am gandit sa studiez un pic problema sa nu fac vreo gafa si am tot cautat dar n-am gasit nimic concludent.
Si chiar daca ar fi vorba de vreo aprobare sau de vreo taxa, intr-adevar trebuie contactata primaria dar in calitate de beneficiar si nu de executant al lucarii.Spre exemplu pentru o lucrare de instalatie electrica luata de la 0, iti trebuie proiect conceput de un specialist, dar, repet, este vorba de beneficiarul lucarrii si nu de executant.
Multumesc inca o data de raspuns.
Buna seara,
Oana ma numesc si am o nelamurire pe care sper sa o pot rezolva cu ajutorul Dvs.
Mi s-a spus ca, daca unul din domeniile de activitate ale unei soc. com consta in executii lucrari de instalatii electrice si sanitare, in momentul in care incepi o lucrare cu acest profil esti obligat sa ai un soi de aprobare din partea primariei sectorului pe raza caruia executi lucrarea plus de platit o taxa tot catre primarie, conditii ce trebuie indeplinite de catre executant.
Nu am reusit sa gasesc un raspuns concret.
Daca e cineva care cunoaste raspunsul ii multumesc anticipat pentru ajutor.