avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale certificat inregistrare cu greseli
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

certificat inregistrare cu greseli

Buna seara,
Am o nelamurire si as avea nevoie de ajutor.
Am infiintat o societate comerciala, dar pe certificatul de inregistrare am observat o greseala la adresa sediului social.
Greseala e generata de faptul ca in contractul de vanzare cumparare al imobilului este trecuta adresa veche, iar buletinele asociatilor si comodatarilor sunt cu adresa noua, diferand numele bulevardului, numarul bulevardului.
Tinand cont de datele trecute in contractul de vanzare cumparare al imobilului, am intocmict contractul de comodat pe acea adresa fara a mentiona modificarile (stiu...greseala mea, dar a fost primul dosar cu care m-am prezentat la reg com, fara sa ma sfatuiasca nimeni), iar actul constitutiv contine date de pe noile carti de identitate cu noua adresa.
Nu cunosc procedura in aceasta situatie. Ce am de facut?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Oana_Stirbulescu , utilizator 22:10, 30 Ianuarie 2007
Va duceti si le aduceti l acunostinta greseala survenita, cu consecinta eliberarii unui nou certificat de inregistrare.
La fel procedati si in celelalte cazuri; ideal ar fi sa o faceti dupa ce obtineti noul certificat.
normal ar fi fost ca in certificatul de inregistrare sa fie trecut sediul social , din actul constitutiv (contractul v-c) si nu cel din comodat, dar probabil ca si acolo l-ai trecut gresit, prin urmare incearca o rectificare prin procedeul descris mai sus .
parca vad ca registrul comertului va solicita un act aditional, cu modificarea sediului...
Multumesc frumos pentru ajutor.
In actul constitutiv al societatii am trecut corect adresa si exact asa am judecat si eu, ca in mod normal si logic adresa sediului din certificatul de inregistrare este luata din actul constitutiv.In plus, la verificarea dosarului, referentul nu a observat aceasta modificare de adresa,a ica schimbarea denumirii bulevardului si renumerotarea lui.....eu i-am atras atentia asupra acestui fapt si mi-a zis ca nu-i nici o problema.
Si nu stiu daca va trebui sa platesc inca o data toata procedura de modificare sau daca intra la erori materiale...din vina lor.
Inca o data multumesc de ajutor.
O seara buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu social firma corina dragoman corina dragoman Buna ziua, sunt in urmatoarea situatie:am infiintat o firma si din greseala in actul constitutiv am trecut alta adresa decat cea la care functioneaza firma ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat pentru sediu social mihai_pirjol mihai_pirjol Buna ziua, am cateva nelamuriri in legatura cu incheierea contractului de comodat pentru sediul social al unei firme. Am inteles ca acesta poate fi redactat ... (vezi toată discuția)
Comodat sau inchiriere Badger Badger Daca la infintarea SC spatiul a fost pus la dispozitie SC printr-un contract de comodat, pt ca aceiasi SC sa se treca de la comodat la inchiriere in acelasi ... (vezi toată discuția)