La prima infatisare din procesul de divort (depus de sotul meu), sotul a fost de acord in principiu cu ce s-a scris in ,,intampinarea,, depusa de avocata mea si a invocat motive personale (ca nu vrea sa divorteze, ca mai are sentimente etc) care au stat la baza deciziei de amanare a procesului peste 2 luni.
Am devenit foarte suspicioasa avand in vedere cele intamplate, mai ales ca el a introdus actiunea si nu pot sa imi dau seama ce sta la baza deciziei lui!!!!!!!!!!!!!
Spuneti-mi in aceasta perioada (copilu sta cu mine, nu a beneficiat timp de 10 luni si nu beneficiaza de nicio atentie fizica si materiala din partea lui), se face ancheta sociala?
Pentru remedierea situatie se fac intalniri in prezenta avocatilor?
Cine face pasul?
Ce se poate intampla la a doua infatisare a procesului?
As dori sa stiu care este data cand pot reveni la serviciu, dupa terminare concediului de maternitate de 2 ani?
Care este baza legala, conform careia revin la locul de munca (copilul fiind nascut inainte de 01 01 2011)?
Multumesc pt raspuns la mesaj
Avocata pe care eu am consultat-o mi-a zis ca nu poate sa ne divorteze, daca eu nu vreau!!!!
De asta si intreb:la cat timp poate sa inainteze din nou actiunea de divort?;
Mai este ceva fetita mea sta cu parintii mei, sunt departe de mine; eu am inceput serviciul pt acel stimulent, indeminiz fiind foarte mica; si daca as fi inceput serviciul la data stabilita in dosar (adica un an) as fi fost nevoita sa imi dau demisia, pt ca nu pot sa platesc chiria , intretinerea etc (avand salariul de 700 lei) , mentionez ca stau cu chirie.
Cum ma poate afecta asta la procesul de divort, ma refer la distanta dintre mine si copil, dar luand in considerare cele spuse mai sus ?
Pe fetita o vizitez la 3 sapt -1 luna, fac o zi dus una intors;si sa imi aduc copilul langa mine nu se poate din cauza problemelor financiare
Suntem despartiti de 6 luni (desi eu si sotul meu ne-am inteles f.bine pe toate ,,planurile,,) neintelegerile fiind intre mine si soacra mea, el trecand si alegand-o pe ea in dentrimentul nostru (eu si o fetita de10 luni, ),am plecat cu fetita la ai mei (casa in care stateam este a soacra-mi, deci nu este a lui si nu are nimic) ; mentionez ca in acest timp l-am lasat sa o vada de 2 ori. dar financiar nu mi-a dat nimic. Acum m-a anuntat ca vrea sa inainteze actiunea de divort, desi nu are niciun motiv intemeiat, inclusiv eu am fost la un avocat si nu am gasit motive care sa stea la baza divortului, in afara de neintelegerile cu soacra.
As dori sa stiu daca refuz la proces divortul, poate sa divorteze ?
La cat timp poate sa inainteze din nou actiunea de divort?
In timpul divortului eu pot sa introduc ordonanta prezindentiala de incredintare a fetitei, pt a cere pensie alimentara?
Cat timp este valabila aceasta ordonanata(in cazul in care mi se incredinteaza legal) , daca nu divortam?
Multumesc