avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... actiune de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

actiune de divort

Suntem despartiti de 6 luni (desi eu si sotul meu ne-am inteles f.bine pe toate ,,planurile,,) neintelegerile fiind intre mine si soacra mea, el trecand si alegand-o pe ea in dentrimentul nostru (eu si o fetita de10 luni, ),am plecat cu fetita la ai mei (casa in care stateam este a soacra-mi, deci nu este a lui si nu are nimic) ; mentionez ca in acest timp l-am lasat sa o vada de 2 ori. dar financiar nu mi-a dat nimic. Acum m-a anuntat ca vrea sa inainteze actiunea de divort, desi nu are niciun motiv intemeiat, inclusiv eu am fost la un avocat si nu am gasit motive care sa stea la baza divortului, in afara de neintelegerile cu soacra.
As dori sa stiu daca refuz la proces divortul, poate sa divorteze ?
La cat timp poate sa inainteze din nou actiunea de divort?
In timpul divortului eu pot sa introduc ordonanta prezindentiala de incredintare a fetitei, pt a cere pensie alimentara?
Cat timp este valabila aceasta ordonanata(in cazul in care mi se incredinteaza legal) , daca nu divortam?
Multumesc


Cel mai recent răspuns: lara12 , utilizator 12:49, 10 Noiembrie 2011
Actiunea de divort poate fi introdusa si de catre unul din soti, si instanta va putea pronunta divortul chiar daca unul din soti se opune, daca va constata din probele administrate ca relatiile dintre soti sunt grav si iremediabil vatamate. In ce priveste incredintarea copilului, potrivit dispozitiilor din Noul Cod Civil, autoritatea parinteasca se exercita in comun de catre ambii parinti, aceasta fiind regula, si doar in cazuri exeptionale copilul va fi incredintat unuia dintre parinti. In aceste conditii, daca nu aveti dovezi pertinente ca tatal are o influenta negativa asupra fetitei, in asa fel incat sa obtineti dvs incredintarea ei, ordonanta presedentiala de incredintare temporara nu se va justifica. In privinta pensiei alimentare, de asemenea Noul cod civil, vorbeste despre contributia solidara a fiecarui parinte la chletuielile de crestere si educare a copilului, dar daca sunt neintelegeri in acest aspect, instanta in raport de veniturile parintilor, va stabili o contributie lunara cu aplicarea cotelor prevazute de lege.
Multumesc pt raspuns la mesaj
Avocata pe care eu am consultat-o mi-a zis ca nu poate sa ne divorteze, daca eu nu vreau!!!!
De asta si intreb:la cat timp poate sa inainteze din nou actiunea de divort?;

Mai este ceva fetita mea sta cu parintii mei, sunt departe de mine; eu am inceput serviciul pt acel stimulent, indeminiz fiind foarte mica; si daca as fi inceput serviciul la data stabilita in dosar (adica un an) as fi fost nevoita sa imi dau demisia, pt ca nu pot sa platesc chiria , intretinerea etc (avand salariul de 700 lei) , mentionez ca stau cu chirie.
Cum ma poate afecta asta la procesul de divort, ma refer la distanta dintre mine si copil, dar luand in considerare cele spuse mai sus ?
Pe fetita o vizitez la 3 sapt -1 luna, fac o zi dus una intors;si sa imi aduc copilul langa mine nu se poate din cauza problemelor financiare


Avocata pe care aţi consultat-o ar trebui să ştie că nimeni nu poate fi ţinut cu forţa într-un mariaj, iar simplul fapt că Dvs staţi departe de el de şase luni, refuzând să aveţi relaţii intime şi limitându-i dreptul de a avea legături cu cel mic, e suficient pentru demararea unui proces care s-ar putea solda cu divortul.
Mai mult, daca dumnealui dovedeste ca de copil se ocupa bunicii materni nu Dvs si ca el ar putea sa o faca mai bine ca dvs, ati putea pierde copilul, in sensul ca judecatorul ii va stabili celui mic domiciliul la domiciliul tatalui. Vi se poate spune ca asa cum mergeti sa il vedeti la parintii dvs, asa veti merge sa il vedeti dincolo.
Socrii dvs ar putea sa ii faca lui acte pe apartament iar dovda ca detine un loc sigur pentru copil va atarna si mai mult daca salariul lui e mult mai mare ca al dvs.

Fiti prudenta si incercati sa judecati totul la rece.
Sa fiu eu judecator, mi-ar fi evident ca o femeie plecata de 6 luni de acasa ... nu vrea sa locuiasca cu sotul ei. Deci nu vreti sa stati impreuna, dar nici sa divortati nu doriti? Vă convine situaţia de provizorat în care vă puneţi copilul pe care îl privaţi, în acest mod, şi de tată, şi de mamă! Parcă îl văd pe avocatul lui acuzându-vă de iresponsabilitate. ªi asta, fără să greşească prea mult.

Si daca mai declarati la proces si ceva de genul "sa imi aduc copilul langa mine nu se poate", e clar ca nu-l puteti creste. Domiciliul celui mic va fi stabilit acasa la parintele care ii poate asigura cele mai bune conditii.

ps. consider că faceţi o mare greşeală atunci când îl obligaţi pe omul iubit să aleagă între doi oameni pe care îi iubeşte.
Ultima modificare: Joi, 10 Noiembrie 2011
lara12, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile mele ca mama asupra copilului meu mihaela_02_sm mihaela_02_sm Buna! Sunt mama unei fetite de 3 ani. Sunt casatorita cu tatal fetitei, insa locuim cu parintii sotului in casa acestora din momentul casatoriei. Sotul are ... (vezi toată discuția)
Intrebari divort ContSters54175 ContSters54175 Buna ziua, sunt in pragul unui divort de sotia mea si am cateva intrebari. Dar mai intai sa va expun situatia mea. Avem o fetita de 1 an si 9 luni si locuim ... (vezi toată discuția)
Divort cu un copil minor elabina elabina Am deschis divortul in iunie 2010 primul termen in octombrie 2010,pana sa ajung la primul termen am renuntat la divort.Eu lucrez in italia cu contract de munca ... (vezi toată discuția)