avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revenirea la serviciu dupa maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revenirea la serviciu dupa maternitate

As dori sa stiu care este data cand pot reveni la serviciu, dupa terminare concediului de maternitate de 2 ani?
Care este baza legala, conform careia revin la locul de munca (copilul fiind nascut inainte de 01 01 2011)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:48, 24 Februarie 2012
CCC se termina la data cand copilul implineste 2 ani .. Potrivit prevederilor art. 16 alin. (2) din OUG nr. 111/2010, plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului încetează cu ziua următoare celei în care copilul a împlinit vârsta de 1 an, 2 ani, respectiv de 3 ani, în cazul copilului cu handicap. Astfel, dreptul la indemnizaţie pentru creşterea copilului va înceta în aceleaşi condiţii şi acest lucru tocmai pentru a evita suprapunerea de drepturi în ziua în care copilul împlineşte 1 an, 2 ani sau 3 ani, respectiv: dreptul la indemnizaţie pentru creşterea copilului şi dreptul la salariu în ziua întoarcerii la activitatea profesională. Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 1 an, 2 ani sau 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire din concediou de materniatte Evelin11 Evelin11 Va rog sa imi spuneti baza legala de revenire din concediul pentru cresterea copilului pana la 2 ani (data nasterii copilului 15 aprilie 2010). (vezi toată discuția)
Reintoarcere din concediu ingrijire copil rin rin Cand prevede legea ca isi poate incepe mama activitatea dupa concediul de ingrijire copil, in ziua cand copilul implineste 2 ani sau in ziua urmatoare acesteia? (vezi toată discuția)
Intoarcere din concediu crestere copil alina84mrc alina84mrc Buna ziua! Sunt in concediu de crestere copil,iar pe 7 noiembrie fetita mea implineste 2 ani. Cum trebuie sa procedez pentru a ma intoarce la serviciu si mai ... (vezi toată discuția)