avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reintoarcere din concediu ingrijire copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reintoarcere din concediu ingrijire copil

Cand prevede legea ca isi poate incepe mama activitatea dupa concediul de ingrijire copil, in ziua cand copilul implineste 2 ani sau in ziua urmatoare acesteia?
Cel mai recent răspuns: rin , utilizator 21:13, 24 Iunie 2012
1. - Indemnizatia pentru CCC se plateste inclusiv pentru ziua in care copilul implineste 2 ani.
- Activitatea o reluati in ziua urmatoare aceleia in care copilul implineste 2 ani.

2. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 16
(1) Dreptul la indemnizatiile prevazute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 si art. 9 alin. (5) si(6) inceteaza cu ziua urmatoare celei in care:

a) copilul a implinit varsta de un an sau, dupa caz, 2 ani, respectiv de 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
...



Vedeti si Ordinul nr.1474/2011:
Situatie:
8 . Când încetează dreptul la indemnizaţia pentru creşterea copilului şi care este ziua în care se reia activitatea profesională?

Solutie:
Potrivit prevederilor art. 16 alin. (2) din OUG nr. 111/2010, plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului încetează cu ziua următoare celei în care copilul a împlinit vârsta de 1 an, 2 ani, respectiv de 3 ani, în cazul copilului cu handicap. Astfel, dreptul la indemnizaţie pentru creşterea copilului va înceta în aceleaşi condiţii şi acest lucru tocmai pentru a evita suprapunerea de drepturi în ziua în care copilul împlineşte 1 an, 2 ani sau 3 ani, respectiv: dreptul la indemnizaţie pentru creşterea copilului şi dreptul la salariu în ziua întoarcerii la activitatea profesională. Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 1 an, 2 ani sau 3 ani.
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reinceperea activitatii dupa terminarea concediului pentru cresterea copilului mkduck2001 mkduck2001 Va rog sa imi spuneti care este ziua in care trebuie sa se reinceapa activitatea dupa concediul de crestere a copilului? Vreau sa imi dati un exemplu concret : ... (vezi toată discuția)
Reluare activitate dupa ccc divele divele Cand trebuie sa-si reia activitatea salariata care a avut cerere pentru cresterea copilului pana la 2 ani? Care este legislatia referitoare la aceasta ... (vezi toată discuția)
Data initiala si finala pt intrare ccc pt tata keops_mic keops_mic Data de nastere a copilului este de 13.08.2016. Ultima luna vrea tatal sa si-o ia. Nu stim siguri daca e corect intervalul: 13.07 - 12.08 , pt a incepe ... (vezi toată discuția)