avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intoarcere din concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intoarcere din concediu crestere copil

Buna ziua! Sunt in concediu de crestere copil,iar pe 7 noiembrie fetita mea implineste 2 ani. Cum trebuie sa procedez pentru a ma intoarce la serviciu si mai ales in ce zi voi incepe activitatea?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:47, 21 Octombrie 2013
Va trebui sa depuneti o cerere la angajator pentru reluarea activitatii ca urmare a incetarii CCC.
Pe baza cererii dvs, angajatorul emite decizia de incetare a suspendarii c.i.m. si de reluare a activitatii in baza aceluiasi c.i.m.

Ziua in care veti incepe efectiv activitatea este data de 08.11.2013.
Potrivit prevederilor art. 16 alin. (2) din OUG nr. 111/2010, plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului încetează cu ziua următoare celei în care copilul a împlinit vârsta de 1 an, 2 ani, respectiv de 3 ani, în cazul copilului cu handicap. Astfel, dreptul la indemnizaţie pentru creşterea copilului va înceta în aceleaşi condiţii şi acest lucru tocmai pentru a evita suprapunerea de drepturi în ziua în care copilul împlineşte 1 an, 2 ani sau 3 ani, respectiv: dreptul la indemnizaţie pentru creşterea copilului şi dreptul la salariu în ziua întoarcerii la activitatea profesională. Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 1 an, 2 ani sau 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintoarcere dupa ccc cristinasova cristinasova URGENT!!!!! Va rog mult sa ma ajutati, am o angajata care a nascut pe data de 29.06.2011, a beneficiat de concediu medical dupa nastere (acelea obligatorii de ... (vezi toată discuția)
Revenire din ccm dia_cj2005 dia_cj2005 Buna ziua,in data de 16 nov va trebui sa ma intorc la servici,insa m-au anuntat de pe acum cum ca nu mai au nevoie de mine! Nedumeririle mele sunt: -cum sa ... (vezi toată discuția)
Incetare concediu de ingrijire si crestere copil folette folette Fetita mea e nascuta pe 24 iulie. Eu am prins varianta cu 2 ani de concediu de ingrijire si crestere copil. Cand trebuie sa ma intorc la munca, avand in vedere ... (vezi toată discuția)