avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare concediu de ingrijire si crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare concediu de ingrijire si crestere copil

Fetita mea e nascuta pe 24 iulie. Eu am prins varianta cu 2 ani de concediu de ingrijire si crestere copil. Cand trebuie sa ma intorc la munca, avand in vedere ca anul acesta in iulie implineste 2 ani? In luna iunie? In luna iulie? Daca in iulie...mai exact pe ce data, pentru ca nu am gasit informatii care sa imi raspunda exact la aceasta intrebare.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:32, 14 Martie 2012
Potrivit prevederilor art. 16 alin. (2) din OUG nr. 111/2010, plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului încetează cu ziua următoare celei în care copilul a împlinit vârsta de 1 an, 2 ani, respectiv de 3 ani, în cazul copilului cu handicap. Astfel, dreptul la indemnizaţie pentru creşterea copilului va înceta în aceleaşi condiţii şi acest lucru tocmai pentru a evita suprapunerea de drepturi în ziua în care copilul împlineşte 1 an, 2 ani sau 3 ani, respectiv: dreptul la indemnizaţie pentru creşterea copilului şi dreptul la salariu în ziua întoarcerii la activitatea profesională. Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 1 an, 2 ani sau 3 ani.

In speta, CCC va inceta pe ata de 24 iulie 2012.. iar munca efectiva o veti inceoe pe data de 25.07.2012.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcere din concediu crestere copil alina84mrc alina84mrc Buna ziua! Sunt in concediu de crestere copil,iar pe 7 noiembrie fetita mea implineste 2 ani. Cum trebuie sa procedez pentru a ma intoarce la serviciu si mai ... (vezi toată discuția)
Revenire concediu de crestere a copilului pana la 2 ani florentina_cfm florentina_cfm Rog cine stie sa-mi raspunda la urmatoarele intrebari: 1. La 24 septembrie 2012 copilul meu implineste varsta de 2 ani. La ce data trebuie sa ma intorc la ... (vezi toată discuția)
Intoarcere la serviciu din ccc marianachereches marianachereches Buna ziua !!! am nascut un copil pe data de 25 august 2012 va rog sa.mi comunicati data exacta dupa doi ani , cind trebuie sa ma intorc la servici ,,,avind in ... (vezi toată discuția)