avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intoarcere la serviciu din CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intoarcere la serviciu din CCC

Buna ziua !!! am nascut un copil pe data de 25 august 2012 va rog sa.mi comunicati data exacta dupa doi ani , cind trebuie sa ma intorc la servici ,,,avind in vedere ca 25 iulie cade vineri, urmatoarele zile sunt wekend si sa nu ramina descoperite,,,pot incepe activitatea in munca in data de 25 iulie 2014 ??? va multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:11, 5 Iulie 2014
1. din Ordinul 1474/2011:
- situatie
Când încetează dreptul la indemnizaţia pentru creşterea copilului şi care este ziua în care se reia activitatea profesională?

- soluție
Potrivit prevederilor art. 16 alin. (2) din OUG nr. 111/2010, plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului încetează cu ziua următoare celei în care copilul a împlinit vârsta de 1 an, 2 ani, respectiv de 3 ani, în cazul copilului cu handicap. Astfel, dreptul la indemnizaţie pentru creşterea copilului va înceta în aceleaşi condiţii şi acest lucru tocmai pentru a evita suprapunerea de drepturi în ziua în care copilul împlineşte 1 an, 2 ani sau 3 ani, respectiv: dreptul la indemnizaţie pentru creşterea copilului şi dreptul la salariu în ziua întoarcerii la activitatea profesională. Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 1 an, 2 ani sau 3 ani.

2. Intrucat din cele mentionate de dvs reiese faptul ca va sunt incidente prevederile art.11 din OUG 111/2010, revenirea din CCC se va face cu o luna mai devreme. Acest lucru inseamna:
- ultima zi de CCC va fi 25 iulie 2014
- reluarea activitatii se va face cu data de 26 iulie 2014. Avand in vede ca aceasta data cade intr-o zi de sambata, reluarea efectiva a activitatii se va face in data de 28 iulie 2014.
1. Chiar daca ziua de 26 iulie pica sambata incetarea suspendarii contractului individual de munca si reluarea activitatii se pot face cu aceasta data.

2. Iar dvs. va prezentati la locul de munca, sa lucrati efectiv, in prima zi lucratoare adica luni 28 iulie.
buna seara,va multumesc din suflet !!! ...mai am o nelamurire ! atunci trebuie sa se opereze si pe cartea de munca cu data de 26 iulie chiar daca e simbata ca sa fie acoperite si aceste zile? avind in vedere ca pe parcurs voi lucra si in ture ,,,va multumesc anticipat !!!
Incepand cu data de 01.01.2011 nu se mai fac inregistrari in carnetele de munca.

Decizia de incetare a suspendarii c.i.m. si de reluare a activitatii in baza aceluiasi c.i.m. emisa de catre angajator isi va produce efectele incepand cu data de 26.07.2014.
In cuprinsul deciziei trebuie sa se mentioneze data de 26.07.2014 ca data de reluare a activitatii.
multumesc pt toate raspunsurile !!! sigur nu am fost mai explicita si totusi stau in dubii !!! copilul inplineste 2 ani pe 25 august ,,,eu ca mama trebuie sa merg la lucru mai repede cu o luna asta fiind acum pe 25 iulie ,,,sotul renunta la ultima luna ,el isi continua activitatea tot la aceeasi unitate !!! de la Directia de plati mi s.a spus ca nu e nici o problema pina in 24 inclusiv sunt platita si in 25 iulie pot incepe prima zi de munca ,,,ziua de 25 nu e platita si nici nu se suprapune decit se emite decizia ...Dumneavoasta cum priviti conform legislatiei actuale ???va multumesc !!!

Alte discuții în legătură

Depunere cerere revenire din cic la serviciu lacra1985 lacra1985 Buna seara. Pe 29 februarie 2012 am nascut si pe data de 11 aprilie am intrat in CIC. Pe 29 februarie 2014 se implinesc doi ani si vroiam sa stiu cand ... (vezi toată discuția)
reintoarcere munca din ccc giugiuc giugiuc Buna ziua...am si eu o nelamurire....momentan sunt in CCC pana pe 5 august 2012...doresc sa stiu care este data la care trebuie sa ma intorc la munca? 5 sau 6 ... (vezi toată discuția)
Intoarcere la servici dupa concediu crestere copil MONICA HRIB MONICA HRIB Buna ziua,am nascut un copil pe 6 iulie 2010 cand trebuie sa ma intorc la muncă? (vezi toată discuția)