Buna ziua
Scriu in numele unei priete care este in prag de divort, casatorita de 6 ani si are un copil minor. Sotul acesteia lucreaza de ani buni la o firma italiana, ca marinar, iar firma ii opreste toate darile catre statul italian - somaj, sanatate...salariull ii este virat in cont bancar in Romania; la acest cont ea nu are acces. El o ameninta ca nu ii va da niciun ban pentru copil, daca divorteaza, sau un minim de 300 - 600 lei. El nu are un contract permanent; lucreaza cam pe doua contracte de 3 luni/an (daca ma exprim bine!!)Precizez ca salariul domnului este mai mult decat frumusel - cateva mii de euro. De asemenea, specifica ca se va da drept somer, ca sa nu ii dea bani, sau cat mai putini. Ce trebuie sa faca ea? Ce prevede statul roman vis-avis de pensiile marinarilor? Multumesc
Buna ziua,
Sunt casatorita de 6 ani; in urma casatoriei a rezultat un copil. Vrem sa ne despartim, insa nu stiu daca noua - mie si baietelului meu ne revine ceva.
Sotul meu lucreaza la o firma straina, e bine platit, iar salariul ii este livrat in cont deschis la o banca in Ro.
Sotul meu a cumparat inainte de casatorie 2 apartamente, iar salariul pe care il are l-a depus in cont la banca; cel care are dreptul la cont e tatal sau, nu sotia.
Copilul meu are drept de mostenire in cazul acesta? cum demonstrez ca el nu este somer (asa spune pt a nu plati pensie alimentara)?
Va multumesc