avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna ziua
Scriu in numele unei priete care este in prag de divort, casatorita de 6 ani si are un copil minor. Sotul acesteia lucreaza de ani buni la o firma italiana, ca marinar, iar firma ii opreste toate darile catre statul italian - somaj, sanatate...salariull ii este virat in cont bancar in Romania; la acest cont ea nu are acces. El o ameninta ca nu ii va da niciun ban pentru copil, daca divorteaza, sau un minim de 300 - 600 lei. El nu are un contract permanent; lucreaza cam pe doua contracte de 3 luni/an (daca ma exprim bine!!)Precizez ca salariul domnului este mai mult decat frumusel - cateva mii de euro. De asemenea, specifica ca se va da drept somer, ca sa nu ii dea bani, sau cat mai putini. Ce trebuie sa faca ea? Ce prevede statul roman vis-avis de pensiile marinarilor? Multumesc
Nimic special nu prevede legea, aceleasi lucruri pe care spune domnul ca le face le poate face oricine, iar doamna, daca doreste pensie, trebuie doar sa lupte, sa negocieze etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu de baza si diurna papoyashu papoyashu Buna ziua, mama mea lucreaza la o firma din Romania cu domeniu de activitate in Italia. In contract are salariu de baza 700ron si diurna de 18 euro pe ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara lupianca lupianca Am o mare nelamurire...eu si sotul meu suntem in divort, nu ne intelegem cu privire la pensia alimentara pt ca este o situatie mai complicata. Sotul meu ... (vezi toată discuția)
Credit bancar neachitat, salariul incasat in contul sotiei. mai poate fi executat silit? desirelia75 desirelia75 un navigator face un imprumut bancar.dupa ce obtine suma, roaga firma angajatoare cu sediul in strainatate sa ii vireze banii in contul sotiei.( care nu a ... (vezi toată discuția)