avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Activitate bebetanase

Activitate bebetanase

Doresc sa stiu daca o boxa pivnita dintr-un condominiu constituie o unitate individuala.
Va multumesc.
Chiar asta ne deranjeaza, ca suma este aproape neglijabila iar persoana care a preluat voluntar responsabilitatea platii facturii Electrica(factura care vine pe numele ei) trebuie sa faca calcule sofisticate pentru repartizare! Lunar sunt modificari in configuratia apartamentelor,nr. de persoane variind permanent(unii in concediu,altii bolnavi in spitale,la altii vin musafiri f. des,altii nu ies din apartament fiind imobilizati din diferite motive de sanatate,altii au copii care se joaca inclusiv pe scara, aducand si prietenii de joaca dinafara,etc.,etc.), iar pentru a imparti dupa lege o suma infima(cca 18 lei) NU ARE NICIO LOGICA.Aproape toti proprietarii din condominiu sunt constienti ca varianta corecta este cea mentionata de mine mai sus,dar nefiind prevazuta in vreo lege, un Gica -Contra este obligatoriu sa existe si sa faca "valuri" si pentru15 bani! Este un caz particular ,necuprins in lege(de inteles), dar legea trebuia sa permita anumite situatii de exceptie. Oricum,vom continua asa cum este bine pentru noi,majoritatea,mai ales ca Legea 230/2007 se refera la asociatii de proprietari, fara sa aiba o extensie,referire la obligativitatea aplicarii ei si in condominii neconstituite in asociatii.Cel putin eu nu am gasit asa ceva,sper sa nu gresesc.
Cred ca am facut mult zgomot pentru nimic, insa am dorit sa aflu cat de nelegal este ceea ce facem,cum considera unii, bazandu-ma pe experienta altora in aceasta materie.
Oricum,multumesc tuturor de pe forum pentru pareri si sfaturi,considerand ca prin consultarea mai multor persoane cu experientele lor,am avut prilejul de a invata lucruri importante de viata , de buna convietuire intr-o colectivitate de proprietari intr-un bloc.
Avand in vedere multiplele situatii si miscari ce caracterizeaza fiecare scara de bloc, care nu pot fi controlate si cuantificate , consider ca este logic ca repartizarea sa se faca pe apartamente si nu pe numarul de persoane/apartament.Legea nu este gandita bine si nu poate satisface toate cazurile. Bine era ca legea sa permita ca fiecare asociatie sau condomimniu, chiar si fara asociatie constituita,,sa hotarasca democratic, prin supunere la vot, modalitatea de repartizare.
In sfarsit un raspuns perfect, la obiect ! Va dati seama ce monotona ar fi viata fara un Gigi-Contra? Ne-am plictisi de atata armonie intre vecini!
Va doresc o zi buna!
Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra bine elaborat,clarificator! La intrebarea dumneavoastra va pot raspunde ca un singur proprietar vrea altfel decat ceilalti 13 si ca o face dintr-o ambitie greu de inteles.Prefer sa platesc eu suma "enorma" de 1,28 lei cat ii revine in medie pe luna, decat sa solicit persoanei pe numele careia vine factura sa repartizeze costul pe numarul de persoane / apartament.Si asa, treaba o face voluntar si este intr-adevar in folosul exclusiv al condominiului.
Cu deosebita stima,
V.Tanase
Pe numele unui proprietar de apartament.Aveti dreptate, legea nu este proasta, ci este gandita si intocmita prost!Sunteti sigur ca nu trebuie sa respectam legea asociatiilor de proprietari? Moderatorul sustine contrariul!De cine sa ascultam, inainte de a ajunge pentru 1 leu in fata unui judecator?Vedeti ca pentru 60 lei luati legal(cu chitanta) de catre un controlor CFR ,aceasta doamna a facut puscarie?
Multumesc pentru raspuns.Legea e lege,dar este proasta.Pe cine prejudiciem daca nu o respectam? La ce sanctiuni riscam sa ne supunem si pentru ce?In niciun caz statul nu va suferi niciun prejudiciu!Nici noi, proprietarii de apartamente.Dimpotriva,in loc sa facem calcule inutile pentru repartizarea celor 18 lei, cat reprezinta in medie facturile de la Electrica S.A., le repartizam la nr. de apartamente printr-o simpla impartire!Este vorba despre cativa bani !Mai mare va fi "daraua decat ocaua" daca repartizam banutii tinand cont de numarul persoanelor din apartamente, care oricum nu este constant luna de luna.Ce treaba are statul cu deciziile noastre rationale ?
Nu va cer un raspuns, intrebarile pot fi considerate retorice,dar sunt pe deplin justificate dupa parerea mea.
Suntem constituiti intr-un condominiu fara asociatie de proprietari la un bloc cu 2 etaje,o scara avand 14 apartamente. HG 1588/2007 prevede repartizarea costului energiei electrice consumate pentru proprietatile comune,deci si pentru scara blocului, pe numar de persoane din fiecare apartament.Noi dorim in majoritate de peste 2/3 dintre proprietari ca repartizarea costului energiei electrice sa se faca pe numarul de apartamente, in mod egal. Este posibil?
Răspuns la discuția Ordonanta 130/2000
Va multumesc. Va doresc o seara placuta.