Repartizare cost energie electrică pentru iluminatul scării blocului. Noi dorim, în majoritate, ca repartizarea să se facă pe numărul de apartamente, în mod egal. Este posibil?
Suntem constituiti intr-un condominiu fara asociatie de proprietari la un bloc cu 2 etaje,o scara avand 14 apartamente. HG 1588/2007 prevede repartizarea costului energiei electrice consumate pentru proprietatile comune,deci si pentru scara blocului, pe numar de persoane din fiecare apartament.Noi dorim in majoritate de peste 2/3 dintre proprietari ca repartizarea costului energiei electrice sa se faca pe numarul de apartamente, in mod egal. Este posibil?
Repartizarea cheltuielilor trebuie facuta potrivit legii si nu conform hotararii proprietarilor chiar daca nu sunteti constituiti in asociatie de proprietari.
Multumesc pentru raspuns.Legea e lege,dar este proasta.Pe cine prejudiciem daca nu o respectam? La ce sanctiuni riscam sa ne supunem si pentru ce?In niciun caz statul nu va suferi niciun prejudiciu!Nici noi, proprietarii de apartamente.Dimpotriva,in loc sa facem calcule inutile pentru repartizarea celor 18 lei, cat reprezinta in medie facturile de la Electrica S.A., le repartizam la nr. de apartamente printr-o simpla impartire!Este vorba despre cativa bani !Mai mare va fi "daraua decat ocaua" daca repartizam banutii tinand cont de numarul persoanelor din apartamente, care oricum nu este constant luna de luna.Ce treaba are statul cu deciziile noastre rationale ?
Nu va cer un raspuns, intrebarile pot fi considerate retorice,dar sunt pe deplin justificate dupa parerea mea.
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Atat timp cat nu sunteti constituti in asociatie de proprietari nu puteti invoca aplicarea anumitor dispozitii care guverneaza persoane juridice infiintate in cadrul imobilelor de locuit in comun
Statul are treaba cu deciziile proprietarilor,pentru ca daca se incalca dispozitiile in vigoare atat cele care guverneaza infiintarea,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari/locatari dar si ale codului civil,statul se poate ridica cu pretentii
Legea nu este niciodata proasta ! Legea poate doar..sa nu acopere toate cazurile ce se pot regasi in natura.
Nu sunteti asociatie de proprietari, nu sunteti obligati sa respectati legea asociatiilor de proprietari. Intrebarea mea este in schimb : Contractul cu furnizorul de energie electrica pe ce nume este incheiat ?
Pe numele unui proprietar de apartament.Aveti dreptate, legea nu este proasta, ci este gandita si intocmita prost!Sunteti sigur ca nu trebuie sa respectam legea asociatiilor de proprietari? Moderatorul sustine contrariul!De cine sa ascultam, inainte de a ajunge pentru 1 leu in fata unui judecator?Vedeti ca pentru 60 lei luati legal(cu chitanta) de catre un controlor CFR ,aceasta doamna a facut puscarie?