Suntem un grup de mai mulţi profesori dintr-o şcoala generală.
Am depus cerere de chemare în judecată pentru acordarea al 13-lea salariu pentru anul 2010 , fără avocat. Fiecare am primit câte o citaţie de la tribunal (suntem mai mulţi reclamanţi), în care este specificat obligativitatea indicării unui mandatar , cât şi a depunerii dovezii mandatului până la proces. Întrebarea noastră este : dacă putem să încheiem contract de mandat cu un profesor care să ne reprezinte la proces şi dacă acel contract constituie act juridic şi poate fi depus ca "dovada mandatului " ?
Bună ziua !
Colega mea a promovat cu examen de licentă facultatea de ªtiinţe Juridice şi Administrative. A fost încadrată ca secretar I/A cu studii medii la o şcoală , cu salariu de încadrare de 1077 lei. Meţionez că are 20 de ani vechime în funcţie. In urma licentei postul ei a fost transformată în secretar IV cu studii superioare , cu un salariu de încadrare de 970 lei.
Adică în urma "promovării" s-a ales cu un salariu mai mic, decât avea înainte, să nici nu vorbesc de faptul că a fost încadrată într-o funcţie mai mică decât o altă colegă, care are doar 3 ani în învăţământ cu încadrarea de secretar III cu studii superioare de 1070 lei. Cum este posibil aşa ceva
Un director de şcoală, pentru anul şcolar 2011-2012 nu a făcut demersuri pentru alegerea consiliului de administraţie a şcolii. ªi în ziua de azi funcţionează consiliul de administraţie numit pentru anul şcolar 2010-2011.Toate deciziile şi aprobările sunt luate de acest consiliu a cărui numire nu mai este valabilă din 01.09.2011.
Doresc consultanţă juridică în acest sens.