avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... promovare în funcþie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

promovare în funcþie

Bună ziua !
Colega mea a promovat cu examen de licentă facultatea de ªtiinţe Juridice şi Administrative. A fost încadrată ca secretar I/A cu studii medii la o şcoală , cu salariu de încadrare de 1077 lei. Meţionez că are 20 de ani vechime în funcţie. In urma licentei postul ei a fost transformată în secretar IV cu studii superioare , cu un salariu de încadrare de 970 lei.
Adică în urma "promovării" s-a ales cu un salariu mai mic, decât avea înainte, să nici nu vorbesc de faptul că a fost încadrată într-o funcţie mai mică decât o altă colegă, care are doar 3 ani în învăţământ cu încadrarea de secretar III cu studii superioare de 1070 lei. Cum este posibil aşa ceva
Cel mai recent răspuns: Ana Isabela Trifescu , Avocat 15:15, 18 Martie 2013
Conform Legii 284/2010,ANEXA II FAMILIA OCUPAŢIONALÃ DE FUNCŢII BUGETARE "ÎNVÃŢÃMÂNT" 6. Salarii de bază pentru funcţiile didactice auxiliare,nu exista incadrarea de secretar IVst.superioare,ci functia de secretar III st. sup.

In cf.cu pc.(8)Anexa I din Legea 330/2009,(8)
Absolventii invatamantului superior de lunga si scurta durata, care la data trecerii pe functia corespunzatoare studiilor absolvite erau incadrati pe functii cu un nivel de studii inferior, specifice domeniului in care au absolvit studiile universitare, se incadreaza la gradul profesional imediat superior gradului de debutant, pastrandu-si gradatia avuta la data promovarii, numai in masura in care atributiile din fisa postului au fost modificate in mod corespunzator.

In concluzie,in urma promovarii,colega dvs. trebuia incadrata pe functia de secretar III st.superioare,ca fiind functia imediat superioara gradului de debutant.
Multumesc pentru răspuns.
In decizia de incadrare apare "conform Legii nr.63/2011",
Da,intr-adevar,grila din Legea 284 nu este identica cu cea din Legea 63.
In cf.cu Legea 63,functia imediat superioara secretarului debutant cu st.sup.este cea de secretar IVst. superioare,ceea ce inseamna ca incadrarea in urma promovarii pe noua functie s-a facut corect.Salariul s-a stabilit la limita maxima cf. noii incadrari,respectiv 970lei.
Cealalta angajata despre care discutati , probabil avea st. superioare si nu a fost incadrata pe fc. de secretar III in urma promovarii in functie ,ca urmare a absolvirii st. superioare,ci direct ca urmare a faptului ca indeplinea conditia de vvechime si studii,sau prin promovare din secretar IV st. sup. in secretar III st. sup.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Noiembrie 2011
ContSters136493, utilizator
am aproximativ aceeasi intrebare, o persoana secretar S I A studii medii care a absolvit facultatea in 2010, i s-a transformat postul in secretar S I A studii superioare , apoi s-a schimbat iar incadrarea in 2011 pentru prima jumatate in S I A studii medii intrucat directorul nu stia cum sa o incadreze, apoi a fost incadrata in S III studii superioare, ca din 2012 sa fie incadrata in S IV studii superioare si nu inteleg cum s-au facut toate aceste operatiuni si cum se poate remedia ...s-a confuntat cineva cu situatii similare ? sunt sanse pe o actiune in constatare treapta corecta ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovarea personalului platit din fonduri publice ioanav04 ioanav04 Avand in vedere art. 4 din sectiunea 12, capitolul II la Lg. 284/2010 potrivit caruia: (1) Persoanele încadrate în funcții de debutant […] vor ... (vezi toată discuția)
Schimbare functie nelagrepolis nelagrepolis buna... M-am intors la serviciu dupa 3 ani de ingrijire coplil pana la varsta de 2 !Functia pe care o aveam nu mai apare in nomenclator....intre timp am ... (vezi toată discuția)
Salarizare instructor de educatie extrascolara ornelia ornelia sunt instructor de educatie extrascolara 1A,cu o vechime de 19 ani in campul muncii,in 2010 am absolvit Facultatea de Psihologie la SSD si as dori sa stiu care ... (vezi toată discuția)