avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Promovarea personalului platit din fonduri publice
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Promovarea personalului platit din fonduri publice

Avand in vedere
art. 4 din sectiunea 12, capitolul II la Lg. 284/2010 potrivit caruia:
(1) Persoanele încadrate în funcții de debutant […] vor fi promovate, pe baza de examen, in functia, gradul sau treapta profesionala imediat superioara;
(2) Asolventii invatamantului superior […] care la data trecerii pe functii corespunzatoare studiilor absolvite […] se incadreaza la gradul profesional imediat superior gradului de debutant […]

Va rog sa-mi spuneti daca o persoana angajata pe post de secretar debutant (M), dar care avea la data angajarii studii superioare, poate promova (prin transformarea postului) direct pe postul de secretar IV (S) – treapta imediat superioara functiei de secretar debutant (S) SAU promovarea pe secretar IV S se face in 2 etape: 1 – promovare de pe secretar debutant (M) pe secretar III (M) si apoi; 2 – promovare prin transformarea postului de pe secretar III (M) pe secretar IV (S).

Multumesc anticipat pentru toate raspunsurile si pentru timpul acordat

Toate cele bune,
Ioana V
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 19:03, 18 Ianuarie 2012
Avand in vedere faptul ca persoana respectiva avea absolvite studiile superioare inainte de incadrarea pe postul de secretar debutant (M), singura posibilitate de a fi incadrat pe postul de secretar (S) este un nou concurs. Promovarea de pe studii medii pe studii superioare in cadrul functiei se face doar daca ocupantul este absolvent al studiilor superioare ulterior incadrarii sale in munca pe postul cu studii medii. In cazul de fata, singura promovare care poate avea loc este cea de la gradul de debutant la gradul imediat superior acestuia, insa incadrarea ramane pe studii medii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare cu 1 ian 2011 Maria C Maria C Sunt incadrata secretar sef unitate scolara, studii medii, treapta IA, vechime in specialitate 25 ani. Am absolvit studii superioare si va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)
Promovare în funcþie elena_87 elena_87 Bună ziua ! Colega mea a promovat cu examen de licentă facultatea de ªtiinţe Juridice şi Administrative. A fost încadrată ca secretar I/A cu studii ... (vezi toată discuția)
Schimbare functie nelagrepolis nelagrepolis buna... M-am intors la serviciu dupa 3 ani de ingrijire coplil pana la varsta de 2 !Functia pe care o aveam nu mai apare in nomenclator....intre timp am ... (vezi toată discuția)